ONLINE sau FATA IN FATA
Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal
Terapia cognitiv comportamentala se centreaza pe studierea relatiei dintre ganduri, emotii si comportamente. Aceasta este una dintre cele mai utilizate forme de terapie, datorita rezultatelor pozitive avute in cazul problemelor emotionale si comportamentale pe care le pot experimenta oamenii.
Clinica noastra ofera sedinte de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala. La momentul actual, acest tip de terapie se numara printre cele mai eficiente, eficienta datorata discutiilor constructive coroborate cu foarte multe exercitii practice.
Este o terapie de scurta durata care si-a dovedit eficienta atat in dezvoltarea si autocunoasterea personala, cat si in tratarea unei game diversificate de probleme psihice, cum ar fi: depresia, anxietatea, atacul de panica, furia, fobiile, tulburarile de alimentatie si tulburarile de personalitate.
Terapia cognitiv-comportamentala a fost utilizata cu succes atat copiilor cat si adolescentilor/adultilor.
Tehnicile concrete cu instructiuni clare si simple sunt utile pentru majoritatea copiilor mici, in timp ce adolescentii se pot angaja de obicei in utilizarea unor tehnici mai sofisticate, precum identificarea convingerilor disfunctionale si a tehnicilor de restructurare cognitiva.
Cateva dintre tehnicile folosite cu predilectie in lucrul terapeutic, se pot incadra in strategii ce vizeaza particularitatile comunicarii, putand sa vorbim aici despre intelegerea semnificatiei termenilor, definirea problemelor, dialogurilor sociale, exprimarea gandurilor si a trairilor, parafrazarea etc.
Important este de asemenea obtinerea indicatorilor emotionali pentru a-i ajuta sa-si exprime starile afective, monitorizarea lor si obtinerea sprijinului in situatiile de criza.
Fie ca vorbim de stari anxioase, depresive, stari de furie accentuate sau agresivitate, opozitionism, frica sau fobie sociala psihoterapia isi propune in cazul copiilor si adolescentiolor sa poata realiza conexiuni intre starile lor afective, situatii, ganduri si convingeri in vederea adaptarii actiunilor lor ce ducurg din acestea.
Aceasta abordare terapeutica are la baza triada ganduri-emotii-comportamente, triada care sustine faptul ca gandurile noastre influenteaza emotiile noastre, ambele amprentand comportamentul nostru, respective reactiile fiziologice ale organismului nostru. Astfel o gandire dominate de distorsiuni cognitive (precum utilizarea lui trebuie, nu voi fi niciodata, niciodata nu voi reusi, concluzii nefondate, fara analiza detaliata a situatiei, raportarea la succesul altora fara a lua in seama contextele particulare de viata) nu vor face decat sa genereze emotii si dispozitii negative care vor marca imaginea, stima si increderea in fortele proprii, comportamentele (ca doar mai bine renuntam/nu incepem decat sa esuam, nu?) si reactiile noastre fiziologice (precum dureri de cap, simptomatologie fiziologica anxioasa, depresiva). Acest tip de terapie pune accent pe dezvatarea cognitiilor, emotiilor si comportamentelor negative si invatarea unora noi, benefice subiectului. Daca alegi sa programezi o sedinta, alaturi de terapeut/a vei reusi sa treci peste:
- anxietate (generalizata, atac de panica);
- diverse fobii (precum claustrofobie, agorafobie, arahnofobie, acrofobie, aviafobie, aquafobie);
- fobii sociale (teama de a vorbi in public, teama de a fi observat in timpul muncii, in timp ce mananci sau in alte situatii sociale);
- pattern-uri cognitive si emotionale negative.
Depasirea barierelor si a limitelor (de cele mai multe ori doar de catre noi impuse), te va ajuta sa-ti recastigi increderea in fortele proprii, sa-ti consolidezi stima de sine si sa-ti continui viata intr-o maniera cat mai relaxata, constructiva si de succes.
Sedinta dureaza 50 de minute si poate fi urmata o data pe saptamana sau de doua ori ,in functie de intensitatea si gravitatea problemei.
Alege sa fi cea mai buna versiune a ta!