ONLINE sau FATA IN FATA
Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal
Tulburarile de vorbire afecteaza capacitatea unei persoane de a produce sunete care creeaza cuvinte si sunt diferite fata de tulburarile de limbaj, care ingreuneaza intelegerea cuvintelor si a celorlalti. Unele tulburari de vorbire incep in copilarie si se imbunatatesc odata cu varsta, in timp ce altele continua pana la varsta adulta si necesita terapie pe termen lung.
In cazul adultilor, tulburarile de vorbire pot afecta stima de sine si calitatea generala a vietii. Cu toate acestea, logopedia, exercitiile de respiratie si, uneori, medicamentele impotriva anxietatii pot ajuta la imbunatatirea vorbirii si la reducerea simptomelor. Tipul de tratament va depinde, de obicei, de gravitatea problemei si de cauza acesteia.
Cele mai frecvente tulburari de limbaj pot fi clasificate astfel:
- tulburari de pronuntie: dislalia, dizartria, rinolalia;
- tulburari de voce: disfonia, fonoastenia, afonia;
- tulburari de fluenta si de ritm: tahilalia, balbaiala;
- tulburari polimorfe: afazia, alalia;
- tulburari de dezvoltare ale limbajului: mutismul psihogen;
- tulburari ale limbajului scris-citit: alexia, agrafia.
Departamentul de logopedie din cadrul centrului nostru dispune de o echipa de logopezi cu experienta, ce contribuie la tratarea acestor deficiente. Planurile de tratament sunt personalizate in functie de nevoile speciale ale pacientilor, principalele scopuri fiind: corectarea problemelor de limbaj, indiferent de tipul acestora, si dezvoltarea psihica armonioasa.
Pentru ca scopul logopediei sa fie atins, este necesar ca pacientul sa beneficieze de ajutor din timp. Odata suspectata o problema de limbaj ar trebui sa se apeleze imediat la ajutorul unui specialist.