ONLINE sau FATA IN FATA
Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal
Evaluarea psihologica a adultilor este necesara in mai multe situatii in functie de contexul de viata sau etapa pe care o traverseaza fiecare. In general evaluarile ne ajuta sa avem o viziune obiectiva sau profesionista asupra vietii noastre interioare. Dincolo de indicatorii simpotomatici si nemplinirile resimite in viata, evaluarea psihologica, prin combinarea metodelor utilizare, vine sa faca lumina in negura problemelor.
Prin urmare, evaluarea psihologica, pentru a fi obiectiva si a avea un procent de acuratete maxim, combina mai multe instrumente de evaluare: teste si chestionare psihologice standarizate cu licenta, observatia, anamneza, interviul clinic structurat etc.
In urma evaluarii, clientul nostru direct primeste un raport de evaluare care poate fi utilizat de catre o comisie de stat sau o institutie privata:
- Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap;
- Comisia de exameniare a capacitatii de munca;
- Corporatii sau institutii de stat pentru a testa anumite trasaturi de peronalitate ale angajatior sau construirea profilelor de personalitate.
Evaluarile ne ajuta sa privim obiectiv problemele sau tulburarile din viata noastra, sa le constientizam si sa le acceptam ca ele exista cu adevarat si nu sunt doar o inchipuire de-a noastra.
Evalarea este prin urmare si un preambul al etapei de consiliere sau de psihoterapie.
Teste si scale psihologice folosite:
- IQ
- Interviu clinic
- Examen de personalitate
- Scala GAF
- Testul ceasului Sunderland
- Scala Reisberg
- Probe proiective
- Inventarul tulburărilor de comportament alimentar - EDI 3
- Inventarul de depresie Beck
- Matrici Progresive Standard
- MMSE