People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Workshop Constelatii familiale dragoste sau dependenta

Workshop-ul de Constelatii Familiale, va invita la explorare, destainuire si imparatasire de sine.

Constelaţiile Familiale ne invata cum sa recunoastem iubirea sanatoasa , cum sa deosebim dragostea adevarata de o relatie dependenta.

Vreti sa aflati daca sunteti in relatia potrivita cu partenerul sau sa va vindecati o rana ramasa deschisa?

CE SUNT DE FAPT CONSTELATIILE FAMILIALE?

Un instrument deosebit de eficient in psihoterapia sistemica de grup, completeaza kitul de lucru al terapeutilor si aduce participantilor beneficiile a mai multor sedinte de terapie individuala. Potrivit terapiei sistemice a lui Bert Hellinger, solutia care conduce la viata intr-o familie apare cind fiecare din membrii ei isi ia locul sau de drept, isi asuma rolul in viata, are grija de sine si evita sa intervina in destinul altcuiva.

CE SE INTAMPLA IN CADRUL WORKSHOP-ULUI?

In cadrul celor 2 zile de lucru intens vom accesa emotiile si trairile noatsre cele mai profunde pentru a scoate la suprafata tabuurile, secretele sau conflictele asscunse, nerezolvate din viata noastre. De obicei ele isi au radacina in trecutul nostru, de multe ori este nevoie sa ne intoarcem foarte multe in trecut pentru a gasi sursa si a ne elibera.

Sunt momente in viata, in care tot simtim ca ceva nu merge asa cum trebuie sau cum ne-am dori noi sau avem impresia ca traim viata bunicii sau viata matusii fara ca noi sa ne fi dorit asta.

Cu ajutorul inconstientului colectiv si al dinamicii de grup patrundem treptat in misterioasa taina a Constelatiilor Familiale care dau o voce si un mod de exprimare sufletului nostru si sufletelor persoanelor dragi noua, aducand in fata noastra, intr-un aranjament spatial intuitiv de persoane, situatia cu care dorim sa lucram, asa cum o percepem noi initial (participanti). Procesul, foarte plin de incarcatura emotionala arata ca, de cele mai multe ori alegem inconstient, din iubire oarba si din nevoia de a apartine, sa repetam durerile, greutatile si destinele dificile ale unor membri ai familiei noastre. Atingem astfel un loc profund al sufletului nostru, din care putem vedea ca totul este o manifestare a iubirii si ca onorand, acceptand si incluzand devenim liberi.

CUI SE ADRESEAZA?

Evenimentul se adeseaza atat publicului larg: adultilor, cuplurilor sau familiilor care se simt cumva ancorati in trecut sau simt ca traiesc viata altora si nu se pot elibera. Cat si celor care sunt in procesul construirii unei cariere de consilier sau psihoterapeut, precum si tuturor practicienilor care doresc un instrument nou cu care sa-si completeze kitul terapeutic,
studenti la psihologie, psihologi, psihoterapeuti, absolventii facultatilor de psihologie, medicina, sociologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, filosofie si teologie.

CUM SE LUCREAZA?

Participantul care alege sa lucreze tema sa personala este intrebat care ii este dorinta inimii. Apoi se cer cateva lamuriri despre familie – despre familia de origine sau despre familia actuala – oricare este mai mult cuprinsa in context. Intrebarile vizeaza fapte, nu interpretari, morti neobisnuite, relatii anterioare sau extra-conjugale, avorturi, nasteri de copii morti, etc. Astfel ca se cere relatarea doar a evenimentelor fara a intra in spatiul privat. Se aleg dintre participantii la grup reprezentantii membrilor familiei si sunt pozitionati intuitiv de catre participantul care lucreaza. Apoi evenimentele se vor derula de la sine, doar prin senzatii corporale, trairi si emotii si cu indrumarea facilitatorului (terapeut).

UNDE, CE SI CUM?

Taxa de participare: 200 Ron/persoana(individual). Taxa de inscriere (platita in avans din valoarea totala a taxei de participare): 50 Ron (se poate plati cash la sediu sau prin OP in contul cabinetului).

Psihoterapeut facilitator

Carmen Simona Sbarna

Telefon inscrieri: 0724.813.112

Mail: office@peopledevelop.ro

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top