Părinții caută din ce în ce mai mult să facă terapie acasă cu cei mici care suferă de autism. Experții sunt încă împărțiți în ceea ce privește siguranța terapiei ABA la domiciliu, unii recomandând că nu este deloc sigură, iar alții spunând că poate fi efectuată în condiții în circumstanțele potrivite. Așadar, de ce sunt specialiștii atât de rezervați în a recomanda această metodă micilor pacienți? Iată trei motive pentru care aceștia ar putea ezita să recomande terapia ABA la domiciliu.
Nu este întotdeauna sigur pentru micii pacienți să facă terapie ABA acasă
Deși este adevărat că acest tip de terapie poate fi foarte util pentru unii copii, nu este întotdeauna sigur pentru ei. Există o serie de motive pentru care acest lucru nu este recomandat. Părinții pot să nu fie capabili să monitorizeze cu exactitate mediul și împrejurimile atunci când sunt încearcă acest tip de terapie acasă, și, de asemenea, să nu fie consecvenți. De asemenea, deseori aceștia nu au suficiente cunoștințe despre cum să execute corect terapia ABA, ceea ce ar putea crea disconfort și crize celor mici, atunci când părinții sunt preocupați cu altceva.
Este dificil de monitorizat progresul pacientului atunci când terapia se face la domiciliu
Una dintre cele mai mari provocări atunci când vine vorba de terapia ABA la domiciliu este monitorizarea progresului pacientului. Există câteva modalități de a face acest lucru, dar toate au limitări. O modalitate este de a ține evidența de câte ori copilul repetă fiecare abilitate sau sarcină. Cu toate acestea, această metodă are mai multe dezavantaje, inclusiv inexactitatea și inconsecvența, și poate fi, de asemenea, dificil de interpretat și de utilizat în mod corespunzător de către un părinte.
Părinții nu au experiența sau resursele necesare pentru a face terapia ABA la domiciliu în siguranță și în mod eficient
Părinții apelează adesea la terapie ABA în încercarea de a-și ajuta copiii cu autism sau cu alte dizabilități cognitive. Cu toate acestea, mulți părinți nu au experiența sau resursele necesare pentru a face terapia ABA în siguranță și în mod eficient acasă, neștiind să direcționeze activitățile către rezultate. Terapeuții ABA folosesc o varietate de metode și strategii pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe noi abilități și să îmbunătățească aspecte ale comunicării și interacțiunile sociale.
Un copil care primește terapie ABA la domiciliu dezvoltă un atașament puternic față de terapeut, în acest caz, părinții, mai degrabă decât față de mediul înconjurător, ceea ce poate crea probleme pe parcurs, atunci când pleacă de acasă pentru școală sau pentru viața de adult. Specialiștii recomandă, de obicei, să se aștepte până când un copil a finalizat un program intensiv într-un cadru specializat, înainte de a lua în considerare utilizarea terapiilor ABA în afara cadrului medical.
Articole asemanatoare
05/09/2024
Back to school!
11/03/2024
Criza de furie (tantrum) la copii
27/02/2024
Sfaturi pentru părinți cu copii cu ADHD
05/12/2023
Activități pentru copiii cu ADHD
25/08/2023