Modulul de psihologie clinica vine in sprijinul studentilor de la facultatile de psihologie pentru a prezenta ce implica acest domeniu.
Modulul este creat pe principiul utilitatii demonstrand tematica prin exemple si exercitii variate din cadrul acestei frumoase meserii.
Astfel vom urmari impreuna care sunt domeniile principale in care psihologul clinician functioneaza, rolul sau in echipa terapeutica ca de altfel si rolul sau in sistemul de sanatate din Romania. Vom atinge subiecte de interes precum neuropsihologia, psihodiagnosticul, diagnosticul diferential, evaluarea si raportul de evaluare clinic.
Vom parcurge impreuna acest modul in care vom descoperi care este:
– specificul activitatii psihologului clinician si domeniile in care poate el active
– Cunoasterea principalelor instrumente de psiho-diagnoza si evaluare clinica
a) Interviul clinic structurat
b) Evaluare subiectiva, emotional si comportamentala
c) Testele clinice si de personalitate
– Principalele metode de interventie si competentele psihologului clinician in viata pacientilor cu diagnostic psihiatric
– Consiliere si terapie suportiva
– Interventie specifica pentru persoane cu nevoi speciale in conditii de psihopatologie
Acest modul se vrea a fi unul experiential. Veti trai pe propria piele ceea ce inseamna situatia de testare, veti afla ce greseli poate face clinicianul debutant, veti experimenta ce inseamna “cadrul clinic”, veti lucra cu tehnici de interviu.
Din experienta altor grupe de studenti si a experientei lor veti intelege mai bine si intr-un mod aplicat la ce servesc unele materii de la facultate pe care le invatati (fundamentele psihologiei, neuropsihologie, psihologie experimentala si altele).
Pe de alta parte acest modul va fi unul demonstrativ. Veti cunoaste instrumente clinice dar nu le veti primi acasa, veti lucra cu diverse tehnici dar acest lucru nu inseamna ca le veti stapani! Acest lucru se intampla datorita limitarii experientei dumneavoastra de viata dar si profesionale.
Desfasurarea Practicii: Practica se va derula pe parcursul a 3 zile intensive de lucru de Vineri pana Duminica la nivel national, iar in Bucuresti vor fi 3 inatalniri sapatamanale a cate 10 ore de lucru de Luni pana Vineri.
Costuri: Sesiunea de practica va începe dupa constituirea grupei de minim 15 studenti/absolventi si maxim 50, data de începere fiind comunicata ulterior (prin e-mail sau direct prin telefon dupa înscriere). Cursurile teoretice/practice si materialele de curs au un cost de 600 ron/30 ore de practica de specialitate. Taxa se va achita integral la prima sedinta de practica.
Pentru detalii si inscrieri: telefon: 0724.813.112 / mail: office@peopledevelop.ro ; pentru plata taxei de inscriere de 300 lei (din 600 lei) cash la sediul centrului sau prin banca(pentru cei din alte localitati)
Ghidul dumneavoastra in aceasta incursiune vor fi:
Psihologul clinician specialist Violeta Popa
Psiholog Carmen Simona Sbarna
Articole asemanatoare
02/10/2024
Hai să ne distrăm împreună!
07/10/2024
Provocările adolescenței la fete
05/09/2024
Back to school!
11/03/2024
Criza de furie (tantrum) la copii
27/02/2024
Sfaturi pentru părinți cu copii cu ADHD
05/12/2023
Activități pentru copiii cu ADHD
25/08/2023