Serviciile de Psihologie Aplicata in domeniul Sigurantei Nationale se adreseaza atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice care au atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale. Aceste persoane, prin natura muncii, detin armament si munitie in dotare. De asemenea pot solicita astfel de servicii si persoanele particulare, care doresc sa-si procure sau deja detin aviz de port si folosire a armelor letale si neletale.
Evaluarea psihologica se realizeaza cu o baterie de teste cat mai diversificata in scopul obtinerii cat mai multor informatii despre producerea unor modificari nedorite in comportamentul acestor persoane .Detinerea si dreptul de a folosi o arma letala sau neletala presupune un grad crescut de risc si periculozitate.
Ce se urmareste in cazul evaluarii psihologice a acestor persoane ?
In cazul persoanelor care au atributii in domeniul securitatii, ordinii publice si sigurantei nationale munca in sine presupune o permanenta adaptare si prioritizare a sarcinilor de serviciu. De cele mai multe ori atentia acestora trebuie focalizata asupra mai multor obiective in acelasi timp si in orice moment trebuie sa fie pregatiti sa reactioneze la ceva neasteptat. Deciziile trebuie luate rapid, pe baza unor informatii venite din exterior care trebuie sa fie cat mai compexe si mai exacte.In acest caz se vor aplica teste de atentie, memorie, vedere spatiala, rapiditate in reactii, capacitate decizionala, etc)
De asemenea aceste persoane trebuie sa fie rezistente la stres, mature din punct de vedere socio-afectiv, sa aiba o stima de sine crescuta, sa nu fie persoane vulnerabile, instabile, anxioase, imature, agresive, cu aplecare spre fatalism sau depresie, vanitoase, orgolioase, care nu accepta nici un fel de sfaturi, aceste caracteristici de personalitate fiind un factor de risc major in dezvoltarea unor tendinte spre comportamente psihopatologice.
Aplicarea unor chestionare de personalitate cat mai diversificate este indicata in aceste cazuri.
O alta dimensiune care trebuie sa fie prezenta in cazul evaluarii psihologice in domeniul securitatii, ordinii publice si sigurantei nationale este testarea nivelului de inteligenta cognitiva si emotionala.Se urmareste capacitatea acestor persoane de a solutiona cat mai eficient problemele aparute, de a face conexiuni complexe in planul ideilor, de a acumula cat mai rapid noi cunostinte, gandirea analitica si abstracta, argumentarea logica a actiunilor si a alegerilor personale. Persoanele care lucreaza in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale trebuie sa fie persoane ‘’de succes “ si in viata privata, adica persoane care isi stabilesc si isi realizeaza obiective clare atat la nivel profesional cat si personal.
Un alt aspect foarte important care trebuie luat in calcul in evaluarea persoanelor care lucreaza in acest domeniu este integritatea. Aceste persoane trebuie sa fie persoane de incredere, care pun disciplina si datoria pe primul plan, au o capacitate de organizare foarte buna, sunt constante, corecte, ordonate, constiincioase, dezaproba orice favoritism sau privilegiu si au un grad de conformism si de respectare a regulilor foarte ridicat. In aceste cazuri se pot folosi testele de integritate care vizeaza potentialul de vulnerabilitate care poate interveni in cazul persoanelor care lucreaza in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale sau care doresc aviz psihologic pentru detinerea si folosirea unei arme.
Conditiile stresante in care lucreaza aceste persoane, dubla subordonare, demotivarea materiala, izolarea, lipsa de respect din partea superiorilor sau lipsa sustinerii familiale pot fi factori importanti in aparitia unor tulburari psihopatologice si trebuie avuti in vedere atunci cand se realizeaza evaluarea psihologica.
Desfasurarea Practicii: Practica se va derula pe parcursul a 3 zile intensive de lucru in weekend-uri in tara sau in timpul saptamanii, din 2 in 2 saptamani pe Bucuresti.
Costuri: Sesiunea de practica va începe dupa constituirea grupei de minim 15 studenti/absolventi si maxim 50, data de începere fiind comunicata ulterior (prin e-mail sau direct prin telefon dupa înscriere). Cursurile teoretice/practice si materialele de curs au un cost de 600 ron/30 ore de practica de specialitate. Taxa se va achita integral la prima intalnire.
Pentru detalii si inscrieri: telefon: 0724.813.112 / mail: office@peopledevelop.ro ; pentru plata taxei de inscriere de 300 lei (din le cei 600 lei) si se va achita cash la sediul centrului.
Detalii plata: 0724.813.112
Trainer: Carmen Simona Sbarna
Articole asemanatoare
02/10/2024
Hai să ne distrăm împreună!
07/10/2024
Provocările adolescenței la fete
05/09/2024
Back to school!
11/03/2024
Criza de furie (tantrum) la copii
27/02/2024
Sfaturi pentru părinți cu copii cu ADHD
05/12/2023
Activități pentru copiii cu ADHD
25/08/2023