Dorinţa de a ne implica într-o relaţie de cuplu cu şanse de reuşită este un deziderat general valabil pentru natura umană, iubirea însăşi constituind sursă de viaţă, dinamism, motivare, efervescenţă, autodepăsire, satisfacţie. Capacitatea de a primi şi dărui iubire devine, alături de capacitatea de a munci, unul dintre criteriile princeps prin care se poate evalua şi salva sănătatea psihică a individului.

Paradoxal iubirea nu este o condiţie sine qua non pentru funcţionarea aşezată, tihnită în cadrul unui cuplu. Cu cât iubirea este mai tumultoasă, cu atât angrenează şi suferinţa mai multă. A te simţi sau nu iubit modulează stima de sine în sensul creşterii sau descreşterii acesteia. Pe de o parte starea de îndragostire presupune o retragere a orgoliului, fiind predispuşi la a tolera uneori prea multe din partea persoanei iubite. Pe de alta parte nu degeaba se spune că iubirea este oarbă, îndrăgostitul idealizându-şi partenerul atât de intens, încât părtile negative ale acestuia aproape că dispar. Dar atunci când sentimentul de nesiguranţă se infiltrează insidios în cuplu, acesta estompează lumina idilică a erosului.

Ce poate cauza sentimentul de nesiguranţă în cuplu?

Sursa principală a nesiguranţei în cuplu este balastul propriei nesiguranţe cu care venim din legăturile semnificative cele mai timpurii. Maniera în care ne-am clădit în trecut relaţia cu figurile parentale îşi pune amprenta asupra felului în care ne raportam la iubirile noastre prezente. Dacă in copilărie nu am beneficiat din partea părinţilor de un context educaţional caracterizat prin confort, securitate emoţională, încredere, dacă nu am fost văzuţi in mod autentic şi profund de cei care ne-au crescut, înseamnă că nu au fost puse bazele unui ataşament sigur. Absenţa sentimentului de ataşament solid implica zdruncinări emoţionale în cuplu, pe care simpla iubire nu le poate alina.

Se manifestă nesiguranţa în cuplu diferit la bărbaţi şi femei?

Teama de separare, de abandon, gelozia, agăţarea de partener, instituirea unui control exagerat asupra celuilalt, plângerile repetate, reproşurile, solicitarea permanentă a unor dovezi de iubire, atitudinea de autovictimizare, toate sunt manifestări de nesiguranţă care apar deopotrivă şi la bărbaţi şi la femei. Diferenţa ar consta în faptul ca acestea sunt mai vizibile la femei decât la bărbaţi, datorită capacitaţii lor de verbalizare şi comunicare a stărilor resimţite, a fricilor, a dorinţelor. Femeia este încurajată să transmită ceea ce simte, indiferent că este vorba de ceva pozitiv sau ceva negativ, în schimb barbatului i se inhibă prin educaţie exprimarea emoţională în favoarea exprimării acţionale.

Care sunt efectele nesiguranţei în cuplu pe termen scurt? Dar pe termen lung?

Pe termen scurt o anumită nesiguranţă a partenerului poate părea chiar fermecatoare şi stimulantă, fiind asociată cu simptomele miraculoase ale îndrăgostirii. Cand iubeşti pare să fie permis orice, atâta timp cât nu îi produci suferinţă celuilalt. Ba mai mult decât atât, a fi gelos, a da raportul partenerului despre ce faci, unde eşti şi cu cine, a vrea să îti insoţeşti partenerul peste tot, a îi cere periodic să îţi afirme dragostea şi fidelitatea lui, a îi reproşa că petreceţi prea puţin timp împreună, a dezvolta tot felul de frici în absenţa sa, a îi limita accesul la prieteni datorită posesivităţii, pot să însemne tot atâtea dovezi de dragoste şi implicare.

Pe termen lung însă situaţia se schimbă radical. Nesiguranţele afişate ostentativ, scăpate de sub control, erodează eşafodajul relaţiei de cuplu şi contribuie la cresterea nivelului de toxicitate dintre parteneri. O relaţie devine toxică atunci cand în prezenţa celuilalt te simţi secat de energie, deprimat, ameninţat, nu te mai poţi bucura de lucrurile făcute in comun, se abuzează de putere si control, se accentuează criticismul şi negativismul, apar suspiciuni la orice pas, gelozia devine sufocantă şi extrem de restrictivă, iar empatia şi caldura sunt înlocuite cu o atitudine de egocentrism.

Cum învingem nesiguranţa în cuplu dacă este o trăsatură definitorie încă de la început, fără ca celălalt partener să facă ceva astfel încat să o provoace?

A începe o relaţie cu o persoană caracterizată printr-o nesiguranţă bazală, profundă poate fi un demers anevoios, chiar pentru un partener matur emoţional, stabil şi echilibrat, cu capacitate şi disponibilitate de a“duce”. Tot ce-ar putea face acest partener ar fi să evite pe cât posibil angrenarea în situaţii reale care suscită şi accentuează persoanei iubite sentimentul de nesiguranţă, menţinând cu aceasta o comunicare deschisă şi niste limite agreate de comun acord. Problematic este atunci când nesiguranţele izbucnesc pe fondul unor situaţii imaginate, fantasmate, pe fondul unor bănuieli nejustificate. Neexistând un eveniment punctual care să poata fi eliminat din exterior, în acest caz singura contribuţie la salvarea relaţiei de cuplu ţine de travaliul persoanei cu sine, în plan intern, sau printr-un suport terapeutic.

Cum putem repara o relaţie cu probleme, unde datorită unor evenimente anume sentimentul de siguranţă s-a pierdut?

Există într-adevar şi relaţii unde sentimentul de siguranţa şi încredere se diminuează ca urmare a unor incidente concrete: infidelitatea partenerului, ascunderea intenţionată a unor aspecte personale sau profesionale, minciuni în aparenţă nevinovate etc. Repararea relaţiei necesită o investire masivă de energie şi timp. Încrederea trebuie reconstruită cu eforturi susţinute, mai ales din partea persoanei care a provocat evenimentul. Trebuie văzut dacă zdruncinarea siguranţei a atins şi nucleul de intimitate din cuplu, cel mai important liant între cei doi. Este mai uşor să reclădesti dacă baza intimitaţii a rămas: plăcerea de a fi împreună, de a împartăşi activităţi, plăcerea de a face dragoste, nevoia spontană de atingere reciprocă, de senzualitate şi tandreţe.

Din păcate atunci când încrederea dispare, zona intimităţii este sacrificată: nu îl mai putem primi cu uşurinţă în spaţiul nostru intern pe cel care ne-a trădat şi nici nu ne mai putem deschide în faţa lui, datorită ostilităţii care se infiltrează mai mult sau mai puţin tacit.

Ca să îndreptăm lucrurile e de preferat în general să avem o discuţie deschisă cu partenerul prin care să îi expunem motivele care au stat la baza evenimentului respectiv, e important să ne putem explica cum de s-a ajuns în acel punct şi să dam un sens coerent acţiunilor noastre. Atribuirea de sens, răspunsul logic la intrebarea “de ce”, facilitează integrarea unui incident negativ, chiar dacă va fi o integrare treptata si poate dificilă.

În schimb “nespusul”, lipsa verbalizării, evitarea subiectului arzător prin diferite strategii, “ascunderea sub preş”, negarea, toate contribuie la adâncirea angoasei, a nesiguranţei din cuplu şi la pierderea definitivă a intimitaţii.

Cum să ne purtăm cu un partener/o partenera care se simte nesigur/ă in cuplu?

Atitudinea faţă de un partener care trăieşte relaţia de cuplu captiv în propriile incertitudini şi temeri depinde mult de cauzele care stau la originea nesiguranţei şi de asteptările celor doi unul faţă de celălalt. În general fiinţa umană îsi doreste ca fiecare relaţie de iubire să repete modelul parental, în sensul de a fi iubit în mod necondiţionat. Numai că acest lucru devine aproape imposibil de satisfacut, mai ales când tendinţa predominantă este de a-l schimba pe celălalt dupa chipul şi asemănarea modelului ideal fantasmat.

Nu există o reţetă standard asupra modului de comportament ideal într-o astfel de situatie. Fiecare îşi acceptă propriile nesiguranţe, dublate de temerile persoanei iubite, atât cât îi permite limita de toleranţă şi cât timp relaţia de cuplu încă îi mai aduce beneficii primare sau secundare.

Care sunt efectele nesiguranţei în cuplu asupra copiilor cuplului respectiv? Ce este de făcut în acest sens?

Copilul, creatura sugestibilă şi influenţabilă, va absorbi mai mult sau mai puţin conştient percepţii, gânduri, simţiri, aşa cum se joacă ele între părinţi. Dacă, de exemplu, mama manifestă neîncredere în deciziile şi acţiunile tatălui şi verbalizează acest lucru în faţa copilului, în copil se poate instala o stare similară de neîncredere, va începe să se raporteze cu precauţie şi rezervă faţă de propriul tată. Sunt şi copii care au maturitatea de vedea exact cum stau lucurile între parinti şi care îşi apără părintele “nedreptăţit”.

Atunci când părinţii se află într-o dispută, caracterizată prin suspiciuni şi temeri, iar copilul “migrează” supărat de la un parinte către celălalt, căutând alinare, acesta traieşte un conflict de loialitate. Faptul de a se poziţiona in ipostaza de “trădator” crează în copil sentimente de vinovăţie, ce devin frână în calea dezvoltării sale armonioase.

Alt mod în care climatul de nesiguranţă dintre părinţi îşi exercită efectele asupra familiei este dezvoltarea unei imagini de sine negativă a copilului în raport cu colegii si cu performanţele şcolare, imagine care corelează cu trăsături precum ar fi timiditatea, retragerea, demotivarea sau agresivitatea, dominanţa, încalcărea regulilor.

Nesiguranţa din cuplu afectează si celelalte zone ale vieţii? Job, relationare in general?

Reflectările în planul profesional a tensiunilor din cuplu capătă diferite forme. Sunt persoane care, deşi măcinate de nesiguranţe şi temeri, pot supracompensa lipsurile, cu o atitudine faţă de muncă competitivă şi valoroasă, obţinând rezultate remarcabile şi aprecierea colectivului.

Sunt persoane care dimpotrivă se dezorganizează usor şi problemele personale le afectează capacitatea de concentrare pe sarcină, motivarea, relaţia cu colegii şi cu şefii.

Cât despre impactul asupra contextului social, relaţional în care cuplul îşi consumă dinamica, acesta poate fi apreciat după numărul de interacţiuni de calitate, bazate pe prietenie şi afinităţi pe care cuplul respectiv le dezvoltă cu alte diade similare. Dacă cuplul gravitează în jurul propriului nucleu toxic, format din neîncredere, nesiguranţă şi banuieli, toxicitatea se va răsfrange prin contagiune şi asupra celor din proximitate. Cui îi place să îşi petreacă timpul cu oameni care se ceartă, se suspicionează, care se complac într-o atmosferă încărcată de tensiune? Tendinţa clară este cea de evitare, astfel încât cuplul ajunge să fie marginalizat. Sunt şi cupluri în care jocul aparenţelor este atat de desăvârşit încât atunci când ajung să se despartă cei din jur exclamă şocaţi. “Le stătea aşa bine împreună! Ce s-o fi întâmplat?”

Oricum ar sta lucurile, starea de nesiguranţă, instabilitate, neîncredere se reflectă asupra cuplului la toate nivelurile: libido şi sexualitate, comunicare, planuri comune, bugetul familiei, copii, iar antidoturile acestora rămân transparenţa, integritatea şi dorinţa mutuală de a depăşi dificultăţile.

Privacy Preference Center

 • Florin M. Voicu


  Psiholog Specialist In Psihologie Clinica, Doctorand In Psihologie

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Evaluare clinică și diagnostic psihologic – evaluarea deteriorării cognitive pentru persoanele în vărstă (Comisia de Handicap);
  • Psihoterapie – Hipnoză clinică: dependențe alcool, tutun, (adicții), depresie / anxietate, atacuri de panică, probleme în cuplu, problemele adolescentului.
 • Liana Patulea


  Psiholog, Psihoterapeut

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Psiholog clinician – in supervizare;
  • Psihoterapeut – formare continua in Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala si Hipnoterapie;
  • Consilier dezvoltare personala;
  • Formare continua Schema Therapy – Terapia Centrata pe Scheme – Asoc. Institutul Roman de Schema Therapy;
  • Curs tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic in abordarile din spectrul anxietatii, depresiei si stresului posttraumatic;
  • Mentorat in psihoterapie – aplicatii clinice.

  Despre mine

  Am urmat facultatea de psihologie in urma cu 20 de ani, simtind ca aceasta este menirea mea in viata.

  Lucrez cu oamenii de peste 16 ani, chiar de la terminarea facultatii, initial in domeniul resurselor umane, iar ulterior, urmandu-mi pasiunea de a interactiona si de a lucra pentru oameni din ipostaza de psiholog si psihoterapeut.

  M-am reintors la prima mea dragoste, psihologia, dupa anii in care am avut ocazia sa cunosc, sa ascult, sa interactionez cu oameni din diverse domenii, cu interese diferite, cu istorii de viata diferite.

  Si am inteles ceva: ca oamenii, indiferent de studii, de pozitia sociala, de varsta, au aceleasi nevoi emotionale: de siguranta, de validare si acceptare, de apreciere si nu in ultimul rand, de iubire.

  Aceste nevoi umane nu sunt doar simple dorinte, ele sunt nevoi profunde care exista in fiecare dintre noi si care servesc ca baza pentru fiecare alegere pe care o facem in viata.

  Este momentul sa invatam ca ne putem schimba viata, schimbandu-ne pe noi si nu pe ceilalti.

  Iar rolul meu, cu permisiunea voastra, este de a va fi alaturi in aceasta calatorie de descoperire a voastra, de vindecare, de acceptare, de creare a unei vieti echilibrate si implinite.

  In viata nu le poti oferi altora, in mod autentic, ceea ce tu nu contii deja.

  Si tineti minte: resursele sunt in voi, este nevoie doar sa le descoperiti!

 • Andreea Irina Milea


  Psiholog Clinician Si Coordonator ABA

  SPECIALITATI SI EXPERIENTA PROFESIONALA

  • Psiholog Clinician si Cordonator ABA, cu o experienta de peste 7 ani in terapia copiilor cu deficiente sau intarziere in dezvoltare (ex. TSA, ADHD, sindromul Down etc.).

  SPECIALITATEA STUDIILOR

  • Licentiata in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educației, Universitatea Bucuresti;
  • Absolventa a Masteratului de Psihodiagnoza Cognitivă si Consiliere Psihologica, Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica;
  • Masterul Prevenirea si Combaterea Consumului Ilicit de Droguri, Facultatea de Sociologie si Asistenta Socială, Universitatea Bucuresti.

  CURSURI DE SPECIALITATE

  • Cursul ”Tehnici de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si Analiza Comportamentală Aplicata in Tulburările de Spectru Autist” in cadrul Asociatiei ATCA;
  • Experienta atat in terapia NACD cat si in terapia ABA in cadrul Asociației ATCA si Covorasul Fermecat.
 • Cristina Sima


  Psihoterapeut

  STUDII UNIVERSITARE SI SPECIALIZARI

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti;
  • Formare in psihoterapie experientiala – Universitatea din Bucuresti si Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (2000-2005);
  • Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (2006-2010);
  • Formare in Hipnoza clinica si terapie eriksoniana (2006-2010).

  DOMENII DE COMPETENTA

  • Psihoterapie (individuala – adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup);
  • Psihologia familiei;
  • Psihologie si consiliere educationala;
  • Dezvoltare personala individuala si de grup.

  TARIFE

  • Intervalul orar 15:00-20:00
  • Psihoterapie individuala (copil, adolescent, adult)- 200 lei / 50 min
  • Psihoterapie de cuplu si familie – 300 lei / 50 min

  Sedintele pot fi sustinute si pe Skype.

 • Angelica Sima


  Psihoterapeut

  Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Socio- Psiho- Pedagogie, Universitatea Bucuresti (1992-1997)
  • Formare in terapie sistemica: cuplu, copil, familie (2006-2007)
  • Formare in psihoterapii scurte si colaborative orientate pe resurse si solutii (2013-2015)
  • Formare in NLP (2016)

  Domenii de competenta

  • psihoterapie (individuala- adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup)
  • consiliere educationala
  • dezvoltare personala individuala si de grup

  Un anumit moment e potrivit pentru a pasii inspre psihoterapie?

  Poate cand cuvintele rostite nu mai cuprind niciun sens pentru tine… Sau cand ai de spus multe despre situatii in care parca nu mai e nimic de spus… Sau cand ramai mut de durere… Sau cand tot incerci si tot incerci si nimic nu se schimba… Cand problemele parca sunt peste tot, chiar si peste solutii…

  Poate momentul acesta este ACUM si AICI! De ce ar fi acesta momentul? Poate pentru ca este singurul pe care il avem. Ceea ce a fost ne-a adus AICI, iar ce va urma incepe ACUM!

 • Ana Maria Corcodel


  Terapeut ABA si Logoped

  EXPERIENTA PROFESIONALA

  Psiholog clinician, cu o experienta in terapia ABA si logopedie in terapia copiilor cu deficiente pe ariile dezvoltarii normale (exemple: TSA, autism, ADHD, sindromul Down, etc.)

  STUDII DE SPECIALITATE

  • Psiholog Clinician, Terapeut ABA cu experienta si in Logopedie;
  • Absolventa a Facultatii de Psihologie Titu Maiorescu;
  • Absolventa a  Masterului Psihologie Clinica, Hipnoza si Interventii Terapeutice de Scurta Durata din cadrul Universitatii Titu Maiorescu;
  • Supervizare in Psihologie Clinica;
  • Acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania in Specialitatea Psihologie Clinica, avand codul personal 22493.

  CURSURI DE SPECIALITATE

  Am urmat stagii de practica la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru  Obregia si la Penitenciarul Bucuresti Jilava. Acolo am stat de vorba cu persoane cu diferite probleme intr-un mediu controlat si am invatat cele mai bune abordari de la psihologi cu o experienta profesionala.

  Am invatat cum se face anamneza unei persoane si am putut lua interviu persoanelor respective avand mereu un psiholog, respectiv psihiatru care ma indruma mereu.

  DESPRE MINE

  Sunt o persoana foarte ambitioasa, energica si vesela si vreau sa acord sprijin persoanelor care au nevoie de putin mai multa atentie in viata lor si nu are cine sa le ofere suportul emotional de care au nevoie.

 • Crinela Silvia Dragan


  Psiholog Clinician

  DESPRE MINE

  • Psiholog Clinician sub Supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 25841, angajata in cadrul People Develop Center;
  • Consilier Psiholog voluntar in cadrul Asociatiei Happy Minds, pe proiectele Depre Hub, Depre Teens şi Depre Corporate;
  • Experienta profesionala anterioara in domeniile: Resurse Umane, Administrativ/Secretariat si Organizatiilor Neguvernamentale.
  • In prezent in proces de deschidere a cabinetului individual.

  STUDII, ACREDITARI SI CERTIFICARI

  • Drept de libera practica in Psihologie Clinica, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania;
  • Atestata in Consiliere pentru Dezvoltare Personala, atestat eliberat de Academia Britanica si acreditat la nivel european.

  LICENTIATA IN:

  • Stiinte Politice (2019);
  • Psihologie (2020).

  ABSOLVENTA A MASTERULUI:

  • Politici, Gen si Minoritati (2019-2021).

  MASTERANDA IN CADRUL PROGRAMULUI:

  • Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (2020-2022).

  CERTIFICARI ADITIONALE:

  • Resurse Umane (HR Employer & Branding, Personal Branding Managementul Resurselor Umane);
  • Administrativ: Management Strategic, Managementul Resurselor Umane, Comunicare in Afaceri;
  • Tehnoredactare: Copywriting, Comunicare Mediatica.

  Hobby-uri

  • invatare continua;
  • citit;
  • plimbari lungi;
  • scriere de articole.

  Contact

  Email – cdspsy9@gmail.com

  Telefon – 0732008636

 • Maria Laura Percu


  Terapeut ABA si Logoped

  DESPRE MINE

  • Este absolventa Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea ei fiind psiho-pedagogia speciala, la Universitatea Bucuresti, finalizand si cursurile de Master din cadrul Universitati Bucuresti specializarea Scoala Incluziva.
  • In anul 2016, Maria a realizat mai multe vizite in Ungaria, Austria, Slovacia si Praga cu scopul de formare si schimb de experienta.
  • Aceasta a participat la numeroase cursuri de formare profesionala, psihologica fiind la curent cu noile metode de interventie terapeutica.
  • Maria este o persoana voioasa, creativa, dobandind capacitatea de a trece peste orice fel de obstacol, avand un mental calm si optimist si o experienta de peste 5 ani in domeniu terapiei / logopedie.
  • Maria a participat la cursuri de formare in cadrul centrului Help Autism, Casa Soarelui, precum si conferinte, activitati practice din cadrul  Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”. In decursul a 5 ani, aceasta a profesat Psihopedagogia Speciala in cadrul Scolii si Gradinitei Romano-Finlandeze din Bucuresti.

  Maria este titular cu drept de libera practica codul personal de indentidicare fiind 24076.

 • Florentina Hofft


  Terapeut ABA si Logoped

  DESPRE MINE

  Ma numesc Florentina Hofft, sunt psiholog clinician si sunt aici pentru tine, pentru a te asculta, a te incuraja sa te conectezi la resursele tale interioare ce te vor ajuta sa dai un sens intamplarilor si evenimentelor din viata ta, ce uneori par haotice, incalcite si greu de parcurs.

  COMPETENTE PROFESIONALE

  • Psihologie Clinica;
  • Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala;
  • Psihoterapie sistemica pentru cuplu, copil, familie.

  FORMARI

  • Terapii cognitiv – comportamentale la copilul cu tulburari de dezvoltare neuropsihica – Terapia ABA;
  • Terapie sistemica: Cuplu, Copil, Familie. Evaluarea si Interventia Psihologica la Copii si Adolescenti;
  • Formare profesionala Cognitiv – Comportamentala (in curs);
  • Master in Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (in curs).

  SERVICII OFERITE

  • Psihoterapie individuala pentru copii, adolescenti si adulti;
  • Psihoterapie de grup;
  • Psihoterapie de cuplu si familie.

  DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA

  • Investigarea tulburarilor psihice si stabilirea unui diagnostic;
  • Evaluare comportamentala, cognitiva si neuropsihica;
  • Evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;
  • Evaluarea personalitatii;
  • Evaluare mecanismelor de adaptare;
  • Evaluare emotinala sau afectiva;
  • Evaluarea diverselor aspecte psihologice legate de relationarea in cadrul familiei, cuplului, la locul de munca etc.
 • Carmen Simona Sbarna


  Psihoterapeut si Expert Organizational

  Ma puteti gasi cu acreditarile obtinute la COPSI in RUP – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 04626, avand atestate de libera practica in:
  https://www.alegericpr.ro/index.php/registre

  • Psihoterapie sistemica de familie si cuplu, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Consiliere psihologica a familiei si a cuplului, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Psihologia muncii si psihologie organizationala atestat de Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor.

  Abilitata pe o perioada de 5 ani de catre Ministerul de justitie in temeiul art. 20, al. 5 si 6 din legea nr. 253/2013 pentru derularea “Programului pentru dezvoltare abilitati sociale si comportamentale adulti in data de 03.12.2019.
  Ma puteti gasi pe site-ul Ministerului de Justitie: http://www.just.ro/ la LINKURI UTILE in BAZA INSTITUTIILOR COMUNITARE din Bucuresti.

  Cursuri si formari complementare

  • “Travaliul iertarii in psihoterapie” – eveniment acreditat de COPSI;
  • “Scoaterea clientului din pozitia de victima si circuitul de autovictimizare” – eveniment acreditat de COPSI;
  • “Hipnoterapia cognitive-comportamntala la copii, adolescent si adulti” – curs de formare profesionala continua areditat de COPSI;
  • “Evaluare, expertiza, interventie psihologica clinica pentru copil si familie”, modulul “Evaluarea si expertiza psihologica clinica pentru copilul abuzat/neglijat si in situatii de divort” – curs de formare continua acreditat de COPSI.

  Despre mine

  Psihoterapeut principal de familie si cuplu si psiholog organizational specialist, cu peste 15 ani experienta in Psihoterapie si in Managementul Resurselor Umane(psihologie organizationala) va astept cu cu drag sa rezolvam impreuna orice problema sau impas pe care le aveti in prezent atat pe plan personal cat si profesional. Experienta de antreprenoriat la clinica noastra specializata pe evaluare si tratament copii CES de 5 ani. Marile realizari in viata le putem face prin flexibilizare si cu o atutudine deschisa catre nou. Aceste realizari ne conduc automat pe o treapta de evolutie superioara. Crestem, evoluam si ne dezvoltam intr-un ritm ametitor, chiar si pentru noi, pentru a ne adapta corect la etapele prin care trecem avem nevoie sa accesam resurse importante pe care le-am ascuns in subconstient sau pe care le-am anesteziat in timp. Nu cunosc problemele sau dificultatile cu care te confrunti dar cred in puterea si resusele personale pe care fiecare dintre noi le avem.

  Activitatea din cabinet si experienta personala m-a facut sa inteleg unicitatea oamenilor, a destinelor si relatiilor in care sunt angrenati, dar si educatia diferentiata a copiilor. Fiecare familie are reguli si tipare diferite de functionare care se imbina si se formeaza din alte 2 familii diferite prin intalnirea, cunoasterea si casatoria partenerilor de cuplu. Prin urmare, fiecare copil ce se naste intr-o familie este unic si va avea parte de evolutie si dezvoltare diferentiata. Iar datoria noastra de parinti este sa ajustam propriiile reguli de functionare si educatie, sa le actualizam in functie de personalitatea copiilor si de fiecare treapta de dezvoltare. Avem nevoie de reguli pentru a face putin ordine si a ne educa proprii copii asa cum ne dorim, dar flexibilitatea si naturaletea prin care le introducem in educatia timpurie a copiilor este bratara de aur a noastra in calitate de parinti.

  Motto: “Dragostea nu este ceea ce spunem. Ea este ceea ce facem”
  “Daca ai obosit, invata sa te odihnesti, nu sa renunti”

  Atunci cand aveti nevoie de un psiholog foarte bun ma puteti contacta la telefon: 0724.813.112 sau pe mail: office@peopledevelop.ro pentru a va face o programare pentru o prima sedinta de intercunoastere reciproca.

  Va astept cu drag,
  Carmen Simona Sbarna
  Psihoterapeut, coach & trainer
  PEOPLE DEVELOP CENTER

  Tarife

  Tarife si servicii ON LINE sau FATA in FATA, dupa preferinte:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica si psihoterapie individuala pentru adultii, copii sau adolescenti(durata 50 minute);
  • 350 lei sedinta de consiliere psihologica sau psihoterapie de familie si cuplu (durata 100 minute);
  • Terapie ABA 120 lei sedinta (durata 50 minute);
  • Logopedie adulti, copii si adolescenti 120 lei sedinta (durata 50minute).

  Servicii de psihoterapie si consiliere psihologica:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica de grup (2 ore) din programul de reintegrare sociala avand durata 100 minute;
  • 150 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala avand durata 50 minute;
  • 300 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala in limba engleza avand durata 50 minute;
  • 200 lei sedinta de psihoterapie individuala de 50 minute / 400 lb Engleza;
  • 350 lei sedinta de psihoterapie cuplu de 100 minute / 700 lb Engleza;
  • 400 lei sedinta de psihoterapie de familie de 100 minute / 800 lb Engleza.

  Servicii de psihologie organizationala:

  • 200 lei testare psihologica si emitere aviz psihologic pentru angajare (se poate face discount la un numar de peste 100 de angajati);
  • 2000 lei procedura de diagnoza si prognoza organizatioanla;
  • Recrutare si selectie de personal: 2000 pentru entry level, 4000 lei Middle level si 6000 lei top management.

  Tarife suplimentare:

  Tarife de consiliere psihologica pentru cazurile venite prin decizia instantei:

  • Consiliere psihologica 300lei / ora x 50 minute;
  • Documentare extra 300lei / ora x 50 minute;
  • Intocmire, tehnoredactare si expediere prin posta raport final catre institutiile abilitate: 1000 lei / 5 sedinte, 2000 lei / 10 sedinte si 3000 lei / 15 sedinte de consiliere psihoilogica.