Clinica People Develop Center oferă servicii conexe actului medical, decontate prin Subprogramul național al CNAS pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.
Va asteptam cu drag sa inscrieti copiii si / adultii care au diagnostic TSA (cod diagnostic 349) prin prezentarea urmatoarelor documente:
- Scrisoare medicala de la Medicul Psihiatru Pediatru unde sa apara clar acest diagnotisc si recomandarea numarului exact de ore de psihoterapie sau consiliere psihologica sau logopedie si PIP (plan de interventie personalizat). Scrisoarea medicala nu trebuie sa fie mai veche de 3 luni si se va reanoi la fiecare 3 luni dupa inscrierea in program.
- Evalaure psihologica cu Raport de evaluare si Plan de interventie personalizat (PIP) nu mai vechi de 6 luni si care trebui reinoit din 6 in 6 luni
- Copie certificate de nastere copil, copii CI parinti si
- Documente semnate de ambii parinti in momentul inscrierii copilului in program: Contracte de prestari servicii, acord de prelucruare a datelor, consmtamant parinti si Regitru de consultatii cu prezenta copilului la sedinta.
Subprogramul national de servicii conexe acordate persoanelor (adulti si copii) diagnosticate cu tulburari din spectrul autist- PNS Autim cuprinde urmatoarele servicii pe care un psiholog le poate presta pentru un copil:
- servicii de psihoterapie si / sau consiliere psihologica clinica
- si / sau consiliere sau interventie de psihopedagogie speciala-logopedie
- respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectrul autist,
- inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare copil (PIP)
Durata unei sedinte decontate prin CASMB este de 50 minute si are tariful de 135 (RON).
Numarul maxim decontat prin cadrul acestui program este de 2 ore x 50 minute / copil / zi lucratoare.
Mentionam ca vom inscrie copiii in limita locurilor disponibile si in programul de lucru declarat de Luni pana Vineri de la orele 08:00-20:00.
In cazul in care avem toate locurile ocupate la toti terapeutii inscrisi in program, vom intocmi o lista de asteptare prioritara cu persoanele care indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de servicii conexe in cadrul programului. Managementul listelor de prioritate se face electronic prin serviciul pus la dispozitie de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, incepand cu data la care acesta devine operational in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania.
Mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate si conditiile de inscriere a copiilor sau adultilor in acest subprogram national le puteti gasi consultand link-ul de mai jos:
http://cas.cnas.ro/casbc/media/postFiles/Anexele%201-16%20Ordin%20CNAS%20nr774-2023.pdf
Articole asemanatoare
07/10/2024
Provocările adolescenței la fete
02/10/2024
Hai să ne distrăm împreună!
05/09/2024
Back to school!
11/03/2024
Criza de furie (tantrum) la copii
27/02/2024
Sfaturi pentru părinți cu copii cu ADHD
05/12/2023
Activități pentru copiii cu ADHD
25/08/2023