Evaluare Psihologica Adulti si Familie - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti.

Evaluare psihologica

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Evaluarea psihologica a adultilor este necesara in mai multe situatii in functie de contexul de viata sau etapa pe care o traverseaza fiecare. In general evaluarile ne ajuta sa avem o viziune obiectiva sau profesionista asupra vietii noastre interioare. Dincolo de indicatorii simpotomatici si nemplinirile resimite in viata, evaluarea psihologica, prin combinarea metodelor utilizare, vine sa faca lumina in negura problemelor.

Prin urmare, evaluarea psihologica, pentru a fi obiectiva si a avea un procent de acuratete maxim, combina mai multe instrumente de evaluare: teste si chestionare psihologice standarizate cu licenta, observatia, anamneza, interviul clinic structurat etc.

In urma evaluarii, clientul nostru direct primeste un raport de evaluare care poate fi utilizat de catre o comisie de stat sau o institutie privata:

 • Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap;
 • Comisia de exameniare a capacitatii de munca;
 • Corporatii sau institutii de stat pentru a testa anumite trasaturi de peronalitate ale angajatior sau construirea profilelor de personalitate.

Evaluarile ne ajuta sa privim obiectiv problemele sau tulburarile din viata noastra, sa le constientizam si sa le acceptam ca ele exista cu adevarat si nu sunt doar o inchipuire de-a noastra.

Evalarea este prin urmare si un preambul al etapei de consiliere sau de psihoterapie.

Teste si scale psihologice folosite:

 • IQ
 • Interviu clinic
 • Examen de personalitate
 • Scala GAF
 • Testul ceasului Sunderland
 • Scala Reisberg
 • Probe proiective
 • Inventarul tulburărilor de comportament alimentar - EDI 3
 • Inventarul de depresie Beck
 • Matrici Progresive Standard
 • MMSE

Daca ai nevoie de servicii de evaluare psihologica, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Adaptarea la etape noi de viata - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti!

Adaptarea la etape noi de viata

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Etapele emotionale si intelectuale prin care un om trece din copilarie pana la varsta pensionarii ca membru a unei familii se numeste ciclul vietii de familie. In fiecare etapa, omul se confrunta cu provocari in viata de familie care il ajuta sa isi dezvolte sau sa castige noi abilitati. Imbunatatindu-si aceste abilitati omul poate depasi schimbarile prin care aproape fiecare familie (traditionala sau nu) trece.

Nu oricine trece prin aceste etape usor. Situatii ca boli severe, probleme financiare sau moartea unei persoane apropiate pot avea repercursiuni asupra modului in care o persoana trece prin aceste etape. Din fericire, abilitati pierdute in una din etape pot fi invatate in urmatoarele.

Adaptarea este procesul constant de integrare a individului la societate, procesul de adaptare activa a individului la conditiile mediului social, precum si rezultatul acestui proces. Raportul dintre aceste componente care determina natura comportamentului depinde de scopul si orientarea valorii individuale si de posibilitatile realizarii lor in mediul social. Ca urmare, formarea de constiinta de sine si a comportamentului de joc de rol, auto-control si abilitati de autoservire, abilitatea unor legaturi adecvate cu altii. Desi adaptarea sociala este continua, acest concept este, de obicei, asociat cu perioade de schimbari cardinale in activitatile individului si mediul sau.

Principalele tipuri de procese de adaptare sunt formate in functie de structura nevoilor si motivelor persoanei:

 • Tip activ - caracterizat prin predominanta impactului activ asupra mediului social;
 • Tipul de pasiv - este determinat prin adoptarea pasiva, conforma a obiectivelor si orientarii grupului de valori.

Viata omului are trei mari perioade:

1. Dezvoltarea trupeasca


 • Copilaria (0 – 14 ani)
 • Adolescenta (14 – 18 ani)
 • Tineretea 1 (18 – 21 ani)

2. Dezvoltarea sufleteasca


 • Tineretea 2 (21 – 35 ani)
 • Maturitatea (35 – 56 ani)

3. Dezvoltarea spirituala


 • Batranetea (56 ani – moarte)

Firul vietii omenesti a fost impartit in perioade de sapte ani, clar configurate ca legi de crestere, dezvoltare si evolutie. De observat ca aceste perioade nu au granite cronologice fixe, ele variind de la individ la individ si in functie de conditiile socio-ambientale si ca primele doua etape pregatesc conditiile celei de-a treia.

Trebuie analizate foarte bine aceste perioade prin care trece omul de la nastere, deoarece doar cunoscandu-ne propriile probleme, le putem aborda corect si in plus devenim intelegatori cu problemele celor din jur si ale copilului, constientizand greselile de educatie ale propriilor parinti si ale noastre. Informandu-ma, ca om si parinte asupra etapelor existentei umane, pot sa ma cunosc si sa ma autoeduc, in vederea dobandirii capacitatii de a educa sanatos.

Daca ai nevoie de servicii de adaptare la etape noi de viata, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Adaptarea la etape noi de familie - People Develop Center - Reglarea relatiilor familiale si reechilibrarea sistemului familial.

Adaptarea la etape noi de familie

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Familia este un sistem deschis, viu, cu influente multe si diverse din partea mediului si numeroase tipuri de interactiuni cu acesta.

Sistemul familial niciodata nu ramane la fel; el se schimba de la un moment la altul in functie de evenimentele care apar in interiorul si exteriorul familiei. El trebuie sa se restructureze si reorganizeze in functie de:

 • aparitia sau disparitia unora dintre membrii ei (nasterea copiilor a nepotilor, decesul, casatoria copiilor, revenirea dupa un divort a copilului in cuibul familiei de origine);
 • cresterea si dezvoltarea membrilor (copilul mic, adolescentul, constientizarea rolului parental de catre parinte, inaintarea in varsta etc.);
 • aparitia unor evenimente asteptate sau neasteptate (intrarea copilului la gradinita sau scoala, divortul, pensionarea parintilor, obtinerea unui loc de munca pentru parinte, o boala etc.).

Salvador Minuchin identifica patru stadii de dezvoltare care apar in majoritatea familiilor:

 1. Constituirea cuplului – diada maritala formeaza un sistem functional prin negocierea granitelor (interactiunea cu socrii), reconciliind stilurile de viata diferite si dezvoltand reguli referitoare la conflict si cooperare.
 2. Familia cu copii mici – sistemul marital se reorganizeaza atunci cand apar copiii (parentalitate).
 3. Familia cu copii scolari si adolescenti – familia interactioneaza acum si cu sistemul scolar.
 4. Familia cu copii mari – acestia devin deja adulti (relatia se modificata: de tip adult – adult).

Sociologii Evelyn Duval si Reuben Hill au identificat 4 etape discrete ale dezvoltarii grupului familial:

 1. etapa cuplului fara copii;
 2. etapa familiei cu copii de varsta scolara;
 3. etapa familiei cu copii deveniti adulti;
 4. etapa familiei omului singur (vaduvia).

In cadrul familiei au loc numeroase procese si fenomene familiale, cum ar fi intercunoasterea, comunicarea, cooperarea, conflictul, competitia, negocierea, formarea unor coalitii, manipularea, etc.

Comunicarea este foarte strans legata de intercunoastere, fiind mijlocul prin care aceasta din urma se realizeaza. De aceea, o buna comunicare va stimula intercunoasterea, care la randul ei va contribui la satisfactia si implinirea comunicarii.

Cred ca deja cunosti cele doua forme fundamentale de comunicare umana, cea verbala si cea nonverbala, asa ca nu am sa insist asupra lor. Mentionez doar ca ambele sunt folosite si foarte utile in cuplu si familie. Ele pot ajuta la reglarea relatiilor familiale si la reechilibrarea sistemului familial.

Pe langa cele doua forme fundamentale de comunicare (verbala si nonverbala), o alta clasificare a tipurilor de comunicare este cea a lui Gregory Bateson. El imparte comunicarea in:

 • comunicarea digitala;
 • comunicarea analogica.

In comunicarea digitala, fiecare mesaj are doar un referent, apartine doar unui tip logic si consta in semne arbitrare (Bateson si Jackson, 1968). De exemplu, cuvantul “masa” nu desemneaza nimic altceva decat o piesa de mobilier. Din punctul de vedere al comunicarii digitale, o durere de cap este o durere de cap si nimic altceva.

In comunicarea analogica, mesajul are mai mult decat un referent, putand exprima diferite grade. De exemplu, strangerea unui pumn este in acelasi timp un semn pentru un anumit tip de comportament (ex. amenintare, opozitie, frustrare, agresivitate), dar, totodata, este si o parte a acestui comportament. In anumite culturi, manifestari ca plansul, tipatul, ruperea hainelor, smulgerea parului, lovirea capului de un zid exprima in mod analog diferite grade de disperare. Un mesaj analogic poate fi decodificat doar prin luarea in considerare a altor mesaje.

Elementele care faciliteaza o buna comunicare sunt:

 • Sentimentele de afectiune autentica ale membrilor familiei;
 • Abilitatile de gestionare ale sentimentelor care se nasc in procesul comunicarii;
 • Onestitatea si promovarea adevarului in orice comunicare;
 • Deschiderea la si pretuirea mesajelor (verbale si nonverbale) care vin de la ceilalti membrii, ca urmare a constientizarii faptului ca acestea ajuta la pastrarea echilibrului familial.

Daca ai nevoie de servicii de adaptare la etape noi de familie, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Reconversie profesionala - People Develop Center - Nu e niciodata tarziu sa te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta!

Reconversie profesionala

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Nu e niciodata tarziu pentru o reconversie profesionala. Fie ca ai 30 sau 50 de ani, este normal ca oricand sa te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta.

Reconversia profesionala este un pas esential atunci cand domeniul in care lucram a fost afectat de criza sau pur si simplu nu mai suportam meseria pe care o prcaticam. Specialistii in resurse umane recomanda cursurile de formare profesionala pentru a suplini lipsa experientei in noul domeniu ales. Dar inainte de a face schimbari radicale pe plan profesionale este bine, daca avem posibilitatea, sa consultam un specialist in cariera, care ne poate ajuta sa ne redefinim parcursul profesional.

La fel putem urma cursurile speciale pentru reconversia profesionala, puse la dispozitie de institutii ale statului sau de firmele particulare. Toate aceste masuri pot spori sansele de a gasi un nou loc de munca, de a castiga mai multi bani sau poate de a ne rotunji veniturile.
Se spune ca singurul lucru constant in viata este schimbarea, iar acest lucru se intampla desigur si in plan profesional. Nu mai traim in vremurile in care sa iesi la pensie de la primul loc de munca.

Iar in contextul economic actual generat de pandemia de Covid-19, pentru multi romani reconversia profesionala a devenit o necesitate. Fie ca ti-ai pierdut locul de munca, veniturile tale au suferit modificari, ti-au fost reduse orele de munca sau iti doresti un job nou care sa-ti aduca un salariu mai bun in aceste vremuri de criza, reconversia profesionala este o solutie pe care merita sa o iei in calcul.

Asadar, indiferent de circumstantele care te fac sa iei in calcul o reorientare profesionala, e bine sa tii cont de cateva „strategii” care te pot ajuta sa obtii un loc de munca mai bun in domeniul ales. Si desi vremurile actuale vin cu anumite provocari, exista domenii care se prezinta chiar mai sigure acum decat inainte de startul pandemiei.
In cadrul centrului nostru sunteti indrumati sa alegeri o cariera potrivita pentru dumneavoasta.

Daca te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Dezvoltarea Inteligentei Emotionale Adulti si Familie - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii.

Dezvoltarea inteligentei emotionale

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Dezvoltarea inteligentei emotionale este un proces de cale lunga pe care putem sa pornim oricand. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, dar niciodata, niciodata nu este prea tarziu. Nu doar copiii au nevoie sa o dezvolte, si noi avem, pentru ca nu poti sa il inveti pe un copil ceea ce tu nu esti.

Inteligenta emotionala s-a dovedit a influenta in mod semnificativ nivelul de succes si fericire din viata adultilor, fiind mult mai importanta decat nivelul de educatie sau inteligenta cognitiva. De aceea, cea mai rationala investitie in propria persoana este cea in dezvoltarea EQ, care produce efecte imediate in viata personala si profesionala.

Inteligenta emotionala reprezinta capacitatea de a identifica, interpreta si utiliza emotiile pentru a lua cele mai potrivite decizii si a le pune in aplicare. Succesul, fericirea, charisma, pozitia sociala si longevitatea sunt doar cateva dintre trasaturile puternic corelate cu nivelul EQ.

Persoanele inteligente emotional:

 • recunosc si inteleg informatiile transmise de emotii,
 • le integreaza cu interpretarea rationala a situatiilor, astfel incat sa poata lua deciziile optime,
 • isi exprima in mod adecvat emotiile, pentru a beneficia de resursele specifice pe care acestea le pun la dispozitie,le folosesc pentru a-si optimiza actiunile si sustine automotivarea,
 • invata atat sa evite experientele neplacute, cat si sa le repete pe cele care le-au asigurat succesul si implinirea obiectivelor.

Nivelul de inteligenta emotonala reflecta capacitatea persoanei de a parcurge Ciclul Emotional al Experientei, format din cele 8 emotii primare: furie, frica, dezgust, tristete, tandrete, pasiune, incredere si bucurie.

Persistenta, intensitatea excesiva sau lipsa uneia dintre aceste emotii in diferitele situatii din viata unui adult indica un dezechilibru, datorat cel mai adesea incapacitatii de a-si asuma si exprima urmatoarea emotie din ciclu. Efectul este reprezentat de dificultati in:

 • stabilirea de obiective si motivarea de a actiona pentru realizarea lor,
 • ajustarea corecta a previziunilor referitoare la consecintele actiunilor, fie prin ignorarea acestora, fie prin exagerarea lor,
 • luarea si asumarea deciziilor necesare,
 • ajustarea corecta a folosirii resurselor interioare (timp, atentie, eforturi), ce conduce fie la risipirea lor, fie la nealocarea lor si astfel auto-sabotarea actiunilor decise anterior,
 • construirea de relatii stabile cu persoane, situatii sau obiecte importante pentru viata unui adult (relatii de cuplu, de munca, atasament fata de propriile obiecte etc.),
 • actionarea cu perseverenta pentru implinirea nevoilor si aspiratiilor proprii,
 • construirea increderii in sine si a constiintei valorii personale,
 • invatarea permanenta, din fiecare actiune, a celor mai bune strategii de implinire a obiectivelor asumate.

Daca vrei sa-ti dezvolti inteligenta emotionala, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Evaluare Logopedica Adulti si Familie - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti.

Evaluare Logopedica

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Evaluarea initiala (care are scopul de a identifica cat mai minutios si acurat, diagnosticul logopedic).

 • Interventia logopedica ce implica o serie de pasi clar delimitati si tintiti pe nevoile individualizate ale fiecărei persoane;
 • Evaluarea finala (care are scopul de a identifica gradul in care obiectivele initiale au fost atinse).

Terapia logopedica se adreseaza adultilor care prezinta tulburari de limbaj si vorbire, printre care se numara:

 • dizartria;
 • apraxia;
 • balbaiala;
 • tulburari de voce;
 • tulburari de emitere si comunicare orala survenite in urma unor accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene sau cancer laringian sau la nivelul cavitatii bucale;
 • adultilor si copiilor care prezinta tulburari de limbaj si comunicare in contextul disfagiei (tulburari de alimentatie si inghitire);
 • copiilor care prezinta tulburari de limbaj si comunicare in contextul bilingvismului (achizitia a doua limbi in mod simultan).

Pe langa categoria vasta,  adulti ce pot beneficia de terapie logopedica mentionata mai sus si citata de catre ASHA, o alta sursa extreme de important si utilizata cu precadere de catre logopezii din Romania (cei ce fac parte din ASTTLR) este CPLOL (European organisation of Speech and Language Therapists). CPLOL (2015) consider pe langa categoriile enumerate anterior, ca fiind beneficiari si:

 • Persoanele  care prezinta tulburari ale limbajului pragmatic si social (nu reusesc sa comunice propriile idei sau trairi si nu reusesc sa interrelationeze cu cei din jur);
 • Persoanele  care sunt diagnosticati ca avand dizabilitate intelectuala, auditiva sau motorie si intamplina dificultati in a comunica;
 • Persoanele  care intampina dificultati specifice de invatare (adica nu reusesc sa citeasca, sa scrie,  sau sa realizeze calcule matematice; dificultati  indicate si de catre  lipsa progesului scolar);
 • tulburari ale limbajului scris-citit (disgrafie-dislexie; disortografie);
 • tulburari de calcul matematic (discalculie).

In ceea ce priveste durata interventiei logopedice trebuie sa afirmam ca nu exista o perioada standard, acesta difera de la un copil la altul si este influentata in mod special de diagnosticul logopedic, de frecventa interventiei si disponibilitatea parintelui de a colabora cu logopedul.

Daca ai nevoie de servicii de evaluare logopedica, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Grupuri de Suport - Depresie - Anxietate - Dependente - Ajutam clientii si pacientii sa depaseasca situatiile dificile din viata lor!

Grupuri de suport

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Grupul de suport este o metoda terapeutica care presupune intalnirea mai multor persoane intr-un anumit spatiu, la o anumita data, respectiv la o anumita ora pentru a discuta despre anumite probleme care afecteaza functionarea psihosiciala a indivizilor.

Teme acoperite


Sedintele grupurilor de suport se desfasoara sub indrumarea unui terapeut specializat, de preferat fiind sa fie stabilite pe tematici comune si sa nu depaseasca 10 persoane. Dintre temele acoperite de grupurile de suport amintim de: situatii de violenta (domestica, viol, fizica, psihologica, emotionala), dificultati intampinate de participant in anumite situatii sociale (la locul de munca, in viata de relatie, in incercarea de a gasi un partener/o partenera, educationale, divort, deces, doliu), probleme psihologice (anxietate, depresie, tulburari emotionale, de personalitate) precum si multe alte tematici relevante.

Scopul grupurilor de suport


Grupurile de suport au menirea de a ajuta clientii/pacientii sa depaseasca situatiile dificile din viata lor, precum si sa contribuie la consolidarea increderii si a stimei de sine, toate acestea realizandu-se prin metode si tehnici de specialitate. De asemenea, sedintele vor contribui la imbunatatirea relatiilor sociale ale persoanei, la sporirea capacitatii acesteia de a comunica asertiv, la sporirea gradului de constientizare a propriilor ganduri, emotii, precum si a masurii si a modului in care acestea influenteaza conduita sa comportamentala.

Fiind un climat prietenos, dar in acelasi timp si profesional, fiecare persoana va fi incurajata sa impartaseasca cu intregul grup ceea ce este cel mai apasator, ceea ce impiedica functionarea sa normala.

Participantii si participantele vor fi asigurate de mentinerea confidentialitatii celor impartasite, precum si de faptul ca nu va fi judecata sau criticata pentru ceea ce urmeaza sa marturiseasca.

Daca simtiti ca aveti nevoie sa impartasiti gandurile, emotiile comportamentele sau situatiile cu alte persoane care s-au confruntat cu intamplari similare, asteptam cu drag cererile dumneavoastra!

Contacteaza-ne!

Adulti si Familie - Psihoterapie - Psihologi si psihoterapeuti specializati, dornici sa te ajute sa-ti recastigi increderea in tine!

Psihoterapie

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Responsabilitate, devotament, dragoste si echilibru. Cam acestea ar fi cuvintele cheie pentru a descrie stadiul de varsta reprezentativ pentru adult.

Responsabilitate pentru ca, la aceasta varsta vorbim in majoritatea cazurilor de o persoana cu toate studiile dorite finalizate, cu o profesie pe care trebuie să o exercite cu competenta si devotament (ca doar nu vrem sa lucram toata viata ceva ce nu ne implineste si la care nu putem pune suflet, nu-i asa?).

Dragoste, pentru ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor aleg sa aibă un partener, fie să traiasca în coabitare consensuala, fie să aleg sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca si, de ce nu, sa-si intemeieze o familie.

Echilibru deoarece intre viata profesionala, cea personala si cea de relatie/familie trebuie sa existe o armonie, un curs pentru o functionare psihica optima. Dupa cum banuiesc ca a reiesit din exemplele date mai sus, toate cele patru cuvinte cheie sunt interdependente, deoarece fara responsabilitate omul nu poate duce la capat acțiunile într-o manieră satisfacatoare, fara devotament nu simtim ca muncim pentru o cauza, fara dragoste viata parca nu ar mai avea sens si fara echilibru totul devine un adevarat haos pentru fiinta umana.

Deși toate cele patru cuvinte sunt necesare, deoarece trăim într-o eră manată de dorința de a obține cât mai mult, de a fi cei mai buni, cei mai puternici, acest amalgam de cuvinte devine dificil de transpus în practica cotidiană. Acesta este și motivul pentru care te invităm să ne cunoști în cazul în care:

La nivel profesional: ceea ce faci nu te implineste, te confrunti cu burnout-ul, doresti sa iti schimbi cariera dar nu ai idee de unde sa începi sau ai o idee, dar una vaga, daca intampini conflicte de munca pe care nu stii cum sa le gestionezi, ori daca te regasesti in alte situatii dominate de comportamente ocupationale contraproductive (cum ar fi barfa, hartuirea).

La nivelul vietii de familie sau de relatie: ai fost victima unor abuzuri emotionale, eventual fizice din partea partenerului, va certati des, din motive mai mult sau mai putin semnificative si nu mai este „ca la inceput”, relatia nu va mai implineste, gaslighting (sau atunci cand partenerul/a incearca sa te scoata pe tine vinovat/a, iar tu chiar ajungi sa crezi asta), a aparut primul copil si nu stiti cum sa gestionati situatia sau nu mai exista o armonie intre viata de familie si cea profesionala.

La nivelul vietii personale: nu te mai simti bine in pielea ta, increderea si stima de sine sunt lezate, simti ca nu mai poti face acele activitati pe care inainte le faceai cu drag.

Daca ai nevoie de servicii de psihoterapie pentru adulti, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Dezvoltare personala - Adulti - Familie - Afle cine esti cu adevarat, dezvolta-ti talentele, transforma-ti visele in realitate!

Dezvoltare personala

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Consilierea pentru dezvoltarea personala este un proces care acorda asistenta imediata tuturor celor care doresc sa comunice mai deschis si mai eficient, sa-si imbunatateasca relatiile profesionale sau familiale, sa afle cine sunt cu adevarat, sa-si dezvolte talentele si sa-si transforme visele in realitate.

Responsabilitate, devotament, dragoste si echilibru


Cam acestea ar fi cuvintele cheie pentru a descrie stagiul de varsta reprezentativ pentru adult.

Responsabilitate pentru ca, la aceasta varsta vorbim in majoritatea cazurilor de o persoana cu toate studiile dorite finalizate, cu o profesie pe care trebuie să o exercite cu competenta si devotament (ca doar nu vrem sa lucram toata viata ceva ce nu ne implineste si la care nu putem pune suflet, nu-i asa?). Dragoste, pentru ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor aleg sa aibă un partener, fie să traiasca în coabitare consensuala, fie să aleg sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca si, de ce nu, sa-si intemeieze o familie. Echilibru deoaece intre viata profesionala, cea personala si cea de relatie/familie trebuie sa existe o armonie, un curs pentru o functionare psihica optima.

Dupa cum banuiesc ca a reiesit din exemplele date mai sus, toate cele patru cuvinte cheie sunt interdependente, deoarece fara responsabilitate omul nu poate duce la capat acțiunile într-o manieră satisfacatoare, fara devotament nu simtim ca muncim pentru o cauza, fara dragoste viata parca nu ar mai avea sens si fara echilibru totul devine un adevarat haos pentru fiinta umana.

Desi toate cele patru cuvinte sunt necesare, deoarece traim intr-o era manata de dorinta de a obtine cat mai mult, de a fi cei mai buni, cei mai puternici, acest amalgam de cuvinte devine dificil de transpus in practica cotidiana.

Daca esti adult, cursurile noastre de dezvoltare personala te vor ajuta sa gasesti un echilibru intre viata profesionala, viata personala si cea de relatie, sa stabilesti obiective realiste, sa iti consolidezi stima de sine si increderea in propria persoana, sa iti dezvolti capacitatea de a comunica asertiv, precum si sa intelegi mai bine cum functioneaza gandurile, emotiile si comportamentele tale, respectiv cum acestea te pot sabota daca nu sunt corect gestionate si manifestate.

Daca ti-am starnit interesul asteptam cu drag cererile dumneavoastra!

Daca ai nevoie de servicii de consiliere pentru dezvoltare personala, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Privacy Preference Center

 • Florin M. Voicu


  Psiholog Specialist In Psihologie Clinica, Doctorand In Psihologie

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Evaluare clinică și diagnostic psihologic – evaluarea deteriorării cognitive pentru persoanele în vărstă (Comisia de Handicap);
  • Psihoterapie – Hipnoză clinică: dependențe alcool, tutun, (adicții), depresie / anxietate, atacuri de panică, probleme în cuplu, problemele adolescentului.
 • Liana Patulea


  Psiholog, Psihoterapeut

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Psiholog clinician – in supervizare;
  • Psihoterapeut – formare continua in Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala si Hipnoterapie;
  • Consilier dezvoltare personala;
  • Formare continua Schema Therapy – Terapia Centrata pe Scheme – Asoc. Institutul Roman de Schema Therapy;
  • Curs tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic in abordarile din spectrul anxietatii, depresiei si stresului posttraumatic;
  • Mentorat in psihoterapie – aplicatii clinice.

  Despre mine

  Am urmat facultatea de psihologie in urma cu 20 de ani, simtind ca aceasta este menirea mea in viata.

  Lucrez cu oamenii de peste 16 ani, chiar de la terminarea facultatii, initial in domeniul resurselor umane, iar ulterior, urmandu-mi pasiunea de a interactiona si de a lucra pentru oameni din ipostaza de psiholog si psihoterapeut.

  M-am reintors la prima mea dragoste, psihologia, dupa anii in care am avut ocazia sa cunosc, sa ascult, sa interactionez cu oameni din diverse domenii, cu interese diferite, cu istorii de viata diferite.

  Si am inteles ceva: ca oamenii, indiferent de studii, de pozitia sociala, de varsta, au aceleasi nevoi emotionale: de siguranta, de validare si acceptare, de apreciere si nu in ultimul rand, de iubire.

  Aceste nevoi umane nu sunt doar simple dorinte, ele sunt nevoi profunde care exista in fiecare dintre noi si care servesc ca baza pentru fiecare alegere pe care o facem in viata.

  Este momentul sa invatam ca ne putem schimba viata, schimbandu-ne pe noi si nu pe ceilalti.

  Iar rolul meu, cu permisiunea voastra, este de a va fi alaturi in aceasta calatorie de descoperire a voastra, de vindecare, de acceptare, de creare a unei vieti echilibrate si implinite.

  In viata nu le poti oferi altora, in mod autentic, ceea ce tu nu contii deja.

  Si tineti minte: resursele sunt in voi, este nevoie doar sa le descoperiti!

 • Andreea Irina Milea


  Psiholog Clinician Si Coordonator ABA

  SPECIALITATI SI EXPERIENTA PROFESIONALA

  • Psiholog Clinician si Cordonator ABA, cu o experienta de peste 7 ani in terapia copiilor cu deficiente sau intarziere in dezvoltare (ex. TSA, ADHD, sindromul Down etc.).

  SPECIALITATEA STUDIILOR

  • Licentiata in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educației, Universitatea Bucuresti;
  • Absolventa a Masteratului de Psihodiagnoza Cognitivă si Consiliere Psihologica, Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica;
  • Masterul Prevenirea si Combaterea Consumului Ilicit de Droguri, Facultatea de Sociologie si Asistenta Socială, Universitatea Bucuresti.

  CURSURI DE SPECIALITATE

  • Cursul ”Tehnici de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si Analiza Comportamentală Aplicata in Tulburările de Spectru Autist” in cadrul Asociatiei ATCA;
  • Experienta atat in terapia NACD cat si in terapia ABA in cadrul Asociației ATCA si Covorasul Fermecat.
 • Cristina Sima


  Psihoterapeut

  STUDII UNIVERSITARE SI SPECIALIZARI

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti;
  • Formare in psihoterapie experientiala – Universitatea din Bucuresti si Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (2000-2005);
  • Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (2006-2010);
  • Formare in Hipnoza clinica si terapie eriksoniana (2006-2010).

  DOMENII DE COMPETENTA

  • Psihoterapie (individuala – adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup);
  • Psihologia familiei;
  • Psihologie si consiliere educationala;
  • Dezvoltare personala individuala si de grup.

  TARIFE

  • Intervalul orar 15:00-20:00
  • Psihoterapie individuala (copil, adolescent, adult)- 200 lei / 50 min
  • Psihoterapie de cuplu si familie – 300 lei / 50 min

  Sedintele pot fi sustinute si pe Skype.

 • Angelica Sima


  Psihoterapeut

  Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Socio- Psiho- Pedagogie, Universitatea Bucuresti (1992-1997)
  • Formare in terapie sistemica: cuplu, copil, familie (2006-2007)
  • Formare in psihoterapii scurte si colaborative orientate pe resurse si solutii (2013-2015)
  • Formare in NLP (2016)

  Domenii de competenta

  • psihoterapie (individuala- adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup)
  • consiliere educationala
  • dezvoltare personala individuala si de grup

  Un anumit moment e potrivit pentru a pasii inspre psihoterapie?

  Poate cand cuvintele rostite nu mai cuprind niciun sens pentru tine… Sau cand ai de spus multe despre situatii in care parca nu mai e nimic de spus… Sau cand ramai mut de durere… Sau cand tot incerci si tot incerci si nimic nu se schimba… Cand problemele parca sunt peste tot, chiar si peste solutii…

  Poate momentul acesta este ACUM si AICI! De ce ar fi acesta momentul? Poate pentru ca este singurul pe care il avem. Ceea ce a fost ne-a adus AICI, iar ce va urma incepe ACUM!

 • Ana Maria Corcodel


  Terapeut ABA si Logoped

  EXPERIENTA PROFESIONALA

  Psiholog clinician, cu o experienta in terapia ABA si logopedie in terapia copiilor cu deficiente pe ariile dezvoltarii normale (exemple: TSA, autism, ADHD, sindromul Down, etc.)

  STUDII DE SPECIALITATE

  • Psiholog Clinician, Terapeut ABA cu experienta si in Logopedie;
  • Absolventa a Facultatii de Psihologie Titu Maiorescu;
  • Absolventa a  Masterului Psihologie Clinica, Hipnoza si Interventii Terapeutice de Scurta Durata din cadrul Universitatii Titu Maiorescu;
  • Supervizare in Psihologie Clinica;
  • Acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania in Specialitatea Psihologie Clinica, avand codul personal 22493.

  CURSURI DE SPECIALITATE

  Am urmat stagii de practica la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru  Obregia si la Penitenciarul Bucuresti Jilava. Acolo am stat de vorba cu persoane cu diferite probleme intr-un mediu controlat si am invatat cele mai bune abordari de la psihologi cu o experienta profesionala.

  Am invatat cum se face anamneza unei persoane si am putut lua interviu persoanelor respective avand mereu un psiholog, respectiv psihiatru care ma indruma mereu.

  DESPRE MINE

  Sunt o persoana foarte ambitioasa, energica si vesela si vreau sa acord sprijin persoanelor care au nevoie de putin mai multa atentie in viata lor si nu are cine sa le ofere suportul emotional de care au nevoie.

 • Crinela Silvia Dragan


  Psiholog Clinician

  DESPRE MINE

  • Psiholog Clinician sub Supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 25841, angajata in cadrul People Develop Center;
  • Consilier Psiholog voluntar in cadrul Asociatiei Happy Minds, pe proiectele Depre Hub, Depre Teens şi Depre Corporate;
  • Experienta profesionala anterioara in domeniile: Resurse Umane, Administrativ/Secretariat si Organizatiilor Neguvernamentale.
  • In prezent in proces de deschidere a cabinetului individual.

  STUDII, ACREDITARI SI CERTIFICARI

  • Drept de libera practica in Psihologie Clinica, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania;
  • Atestata in Consiliere pentru Dezvoltare Personala, atestat eliberat de Academia Britanica si acreditat la nivel european.

  LICENTIATA IN:

  • Stiinte Politice (2019);
  • Psihologie (2020).

  ABSOLVENTA A MASTERULUI:

  • Politici, Gen si Minoritati (2019-2021).

  MASTERANDA IN CADRUL PROGRAMULUI:

  • Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (2020-2022).

  CERTIFICARI ADITIONALE:

  • Resurse Umane (HR Employer & Branding, Personal Branding Managementul Resurselor Umane);
  • Administrativ: Management Strategic, Managementul Resurselor Umane, Comunicare in Afaceri;
  • Tehnoredactare: Copywriting, Comunicare Mediatica.

  Hobby-uri

  • invatare continua;
  • citit;
  • plimbari lungi;
  • scriere de articole.

  Contact

  Email – cdspsy9@gmail.com

  Telefon – 0732008636

 • Maria Laura Percu


  Terapeut ABA si Logoped

  DESPRE MINE

  • Este absolventa Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea ei fiind psiho-pedagogia speciala, la Universitatea Bucuresti, finalizand si cursurile de Master din cadrul Universitati Bucuresti specializarea Scoala Incluziva.
  • In anul 2016, Maria a realizat mai multe vizite in Ungaria, Austria, Slovacia si Praga cu scopul de formare si schimb de experienta.
  • Aceasta a participat la numeroase cursuri de formare profesionala, psihologica fiind la curent cu noile metode de interventie terapeutica.
  • Maria este o persoana voioasa, creativa, dobandind capacitatea de a trece peste orice fel de obstacol, avand un mental calm si optimist si o experienta de peste 5 ani in domeniu terapiei / logopedie.
  • Maria a participat la cursuri de formare in cadrul centrului Help Autism, Casa Soarelui, precum si conferinte, activitati practice din cadrul  Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”. In decursul a 5 ani, aceasta a profesat Psihopedagogia Speciala in cadrul Scolii si Gradinitei Romano-Finlandeze din Bucuresti.

  Maria este titular cu drept de libera practica codul personal de indentidicare fiind 24076.

 • Florentina Hofft


  Terapeut ABA si Logoped

  DESPRE MINE

  Ma numesc Florentina Hofft, sunt psiholog clinician si sunt aici pentru tine, pentru a te asculta, a te incuraja sa te conectezi la resursele tale interioare ce te vor ajuta sa dai un sens intamplarilor si evenimentelor din viata ta, ce uneori par haotice, incalcite si greu de parcurs.

  COMPETENTE PROFESIONALE

  • Psihologie Clinica;
  • Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala;
  • Psihoterapie sistemica pentru cuplu, copil, familie.

  FORMARI

  • Terapii cognitiv – comportamentale la copilul cu tulburari de dezvoltare neuropsihica – Terapia ABA;
  • Terapie sistemica: Cuplu, Copil, Familie. Evaluarea si Interventia Psihologica la Copii si Adolescenti;
  • Formare profesionala Cognitiv – Comportamentala (in curs);
  • Master in Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (in curs).

  SERVICII OFERITE

  • Psihoterapie individuala pentru copii, adolescenti si adulti;
  • Psihoterapie de grup;
  • Psihoterapie de cuplu si familie.

  DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA

  • Investigarea tulburarilor psihice si stabilirea unui diagnostic;
  • Evaluare comportamentala, cognitiva si neuropsihica;
  • Evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;
  • Evaluarea personalitatii;
  • Evaluare mecanismelor de adaptare;
  • Evaluare emotinala sau afectiva;
  • Evaluarea diverselor aspecte psihologice legate de relationarea in cadrul familiei, cuplului, la locul de munca etc.
 • Carmen Simona Sbarna


  Psihoterapeut si Expert Organizational

  Ma puteti gasi cu acreditarile obtinute la COPSI in RUP – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 04626, avand atestate de libera practica in:
  https://www.alegericpr.ro/index.php/registre

  • Psihoterapie sistemica de familie si cuplu, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Consiliere psihologica a familiei si a cuplului, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Psihologia muncii si psihologie organizationala atestat de Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor.

  Abilitata pe o perioada de 5 ani de catre Ministerul de justitie in temeiul art. 20, al. 5 si 6 din legea nr. 253/2013 pentru derularea “Programului pentru dezvoltare abilitati sociale si comportamentale adulti in data de 03.12.2019.
  Ma puteti gasi pe site-ul Ministerului de Justitie: http://www.just.ro/ la LINKURI UTILE in BAZA INSTITUTIILOR COMUNITARE din Bucuresti.

  Cursuri si formari complementare

  • “Travaliul iertarii in psihoterapie” – eveniment acreditat de COPSI;
  • “Scoaterea clientului din pozitia de victima si circuitul de autovictimizare” – eveniment acreditat de COPSI;
  • “Hipnoterapia cognitive-comportamntala la copii, adolescent si adulti” – curs de formare profesionala continua areditat de COPSI;
  • “Evaluare, expertiza, interventie psihologica clinica pentru copil si familie”, modulul “Evaluarea si expertiza psihologica clinica pentru copilul abuzat/neglijat si in situatii de divort” – curs de formare continua acreditat de COPSI.

  Despre mine

  Psihoterapeut principal de familie si cuplu si psiholog organizational specialist, cu peste 15 ani experienta in Psihoterapie si in Managementul Resurselor Umane(psihologie organizationala) va astept cu cu drag sa rezolvam impreuna orice problema sau impas pe care le aveti in prezent atat pe plan personal cat si profesional. Experienta de antreprenoriat la clinica noastra specializata pe evaluare si tratament copii CES de 5 ani. Marile realizari in viata le putem face prin flexibilizare si cu o atutudine deschisa catre nou. Aceste realizari ne conduc automat pe o treapta de evolutie superioara. Crestem, evoluam si ne dezvoltam intr-un ritm ametitor, chiar si pentru noi, pentru a ne adapta corect la etapele prin care trecem avem nevoie sa accesam resurse importante pe care le-am ascuns in subconstient sau pe care le-am anesteziat in timp. Nu cunosc problemele sau dificultatile cu care te confrunti dar cred in puterea si resusele personale pe care fiecare dintre noi le avem.

  Activitatea din cabinet si experienta personala m-a facut sa inteleg unicitatea oamenilor, a destinelor si relatiilor in care sunt angrenati, dar si educatia diferentiata a copiilor. Fiecare familie are reguli si tipare diferite de functionare care se imbina si se formeaza din alte 2 familii diferite prin intalnirea, cunoasterea si casatoria partenerilor de cuplu. Prin urmare, fiecare copil ce se naste intr-o familie este unic si va avea parte de evolutie si dezvoltare diferentiata. Iar datoria noastra de parinti este sa ajustam propriiile reguli de functionare si educatie, sa le actualizam in functie de personalitatea copiilor si de fiecare treapta de dezvoltare. Avem nevoie de reguli pentru a face putin ordine si a ne educa proprii copii asa cum ne dorim, dar flexibilitatea si naturaletea prin care le introducem in educatia timpurie a copiilor este bratara de aur a noastra in calitate de parinti.

  Motto: “Dragostea nu este ceea ce spunem. Ea este ceea ce facem”
  “Daca ai obosit, invata sa te odihnesti, nu sa renunti”

  Atunci cand aveti nevoie de un psiholog foarte bun ma puteti contacta la telefon: 0724.813.112 sau pe mail: office@peopledevelop.ro pentru a va face o programare pentru o prima sedinta de intercunoastere reciproca.

  Va astept cu drag,
  Carmen Simona Sbarna
  Psihoterapeut, coach & trainer
  PEOPLE DEVELOP CENTER

  Tarife

  Tarife si servicii ON LINE sau FATA in FATA, dupa preferinte:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica si psihoterapie individuala pentru adultii, copii sau adolescenti(durata 50 minute);
  • 350 lei sedinta de consiliere psihologica sau psihoterapie de familie si cuplu (durata 100 minute);
  • Terapie ABA 120 lei sedinta (durata 50 minute);
  • Logopedie adulti, copii si adolescenti 120 lei sedinta (durata 50minute).

  Servicii de psihoterapie si consiliere psihologica:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica de grup (2 ore) din programul de reintegrare sociala avand durata 100 minute;
  • 150 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala avand durata 50 minute;
  • 300 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala in limba engleza avand durata 50 minute;
  • 200 lei sedinta de psihoterapie individuala de 50 minute / 400 lb Engleza;
  • 350 lei sedinta de psihoterapie cuplu de 100 minute / 700 lb Engleza;
  • 400 lei sedinta de psihoterapie de familie de 100 minute / 800 lb Engleza.

  Servicii de psihologie organizationala:

  • 200 lei testare psihologica si emitere aviz psihologic pentru angajare (se poate face discount la un numar de peste 100 de angajati);
  • 2000 lei procedura de diagnoza si prognoza organizatioanla;
  • Recrutare si selectie de personal: 2000 pentru entry level, 4000 lei Middle level si 6000 lei top management.

  Tarife suplimentare:

  Tarife de consiliere psihologica pentru cazurile venite prin decizia instantei:

  • Consiliere psihologica 300lei / ora x 50 minute;
  • Documentare extra 300lei / ora x 50 minute;
  • Intocmire, tehnoredactare si expediere prin posta raport final catre institutiile abilitate: 1000 lei / 5 sedinte, 2000 lei / 10 sedinte si 3000 lei / 15 sedinte de consiliere psihoilogica.