Evaluare Psihologica Adulti si Familie - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti.

Evaluare psihologica

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Evaluarea psihologica a adultilor este necesara in mai multe situatii in functie de contexul de viata sau etapa pe care o traverseaza fiecare. In general evaluarile ne ajuta sa avem o viziune obiectiva sau profesionista asupra vietii noastre interioare. Dincolo de indicatorii simpotomatici si nemplinirile resimite in viata, evaluarea psihologica, prin combinarea metodelor utilizare, vine sa faca lumina in negura problemelor.

Prin urmare, evaluarea psihologica, pentru a fi obiectiva si a avea un procent de acuratete maxim, combina mai multe instrumente de evaluare: teste si chestionare psihologice standarizate cu licenta, observatia, anamneza, interviul clinic structurat etc.

In urma evaluarii, clientul nostru direct primeste un raport de evaluare care poate fi utilizat de catre o comisie de stat sau o institutie privata:

 • Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap;
 • Comisia de exameniare a capacitatii de munca;
 • Corporatii sau institutii de stat pentru a testa anumite trasaturi de peronalitate ale angajatior sau construirea profilelor de personalitate.

Evaluarile ne ajuta sa privim obiectiv problemele sau tulburarile din viata noastra, sa le constientizam si sa le acceptam ca ele exista cu adevarat si nu sunt doar o inchipuire de-a noastra.

Evalarea este prin urmare si un preambul al etapei de consiliere sau de psihoterapie.

Teste si scale psihologice folosite:

 • IQ
 • Interviu clinic
 • Examen de personalitate
 • Scala GAF
 • Testul ceasului Sunderland
 • Scala Reisberg
 • Probe proiective
 • Inventarul tulburărilor de comportament alimentar - EDI 3
 • Inventarul de depresie Beck
 • Matrici Progresive Standard
 • MMSE

Daca ai nevoie de servicii de evaluare psihologica, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Adaptarea la etape noi de viata - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti!

Adaptarea la etape noi de viata

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Etapele emotionale si intelectuale prin care un om trece din copilarie pana la varsta pensionarii ca membru a unei familii se numeste ciclul vietii de familie. In fiecare etapa, omul se confrunta cu provocari in viata de familie care il ajuta sa isi dezvolte sau sa castige noi abilitati. Imbunatatindu-si aceste abilitati omul poate depasi schimbarile prin care aproape fiecare familie (traditionala sau nu) trece.

Nu oricine trece prin aceste etape usor. Situatii ca boli severe, probleme financiare sau moartea unei persoane apropiate pot avea repercursiuni asupra modului in care o persoana trece prin aceste etape. Din fericire, abilitati pierdute in una din etape pot fi invatate in urmatoarele.

Adaptarea este procesul constant de integrare a individului la societate, procesul de adaptare activa a individului la conditiile mediului social, precum si rezultatul acestui proces. Raportul dintre aceste componente care determina natura comportamentului depinde de scopul si orientarea valorii individuale si de posibilitatile realizarii lor in mediul social. Ca urmare, formarea de constiinta de sine si a comportamentului de joc de rol, auto-control si abilitati de autoservire, abilitatea unor legaturi adecvate cu altii. Desi adaptarea sociala este continua, acest concept este, de obicei, asociat cu perioade de schimbari cardinale in activitatile individului si mediul sau.

Principalele tipuri de procese de adaptare sunt formate in functie de structura nevoilor si motivelor persoanei:

 • Tip activ - caracterizat prin predominanta impactului activ asupra mediului social;
 • Tipul de pasiv - este determinat prin adoptarea pasiva, conforma a obiectivelor si orientarii grupului de valori.

Viata omului are trei mari perioade:

1. Dezvoltarea trupeasca


 • Copilaria (0 – 14 ani)
 • Adolescenta (14 – 18 ani)
 • Tineretea 1 (18 – 21 ani)

2. Dezvoltarea sufleteasca


 • Tineretea 2 (21 – 35 ani)
 • Maturitatea (35 – 56 ani)

3. Dezvoltarea spirituala


 • Batranetea (56 ani – moarte)

Firul vietii omenesti a fost impartit in perioade de sapte ani, clar configurate ca legi de crestere, dezvoltare si evolutie. De observat ca aceste perioade nu au granite cronologice fixe, ele variind de la individ la individ si in functie de conditiile socio-ambientale si ca primele doua etape pregatesc conditiile celei de-a treia.

Trebuie analizate foarte bine aceste perioade prin care trece omul de la nastere, deoarece doar cunoscandu-ne propriile probleme, le putem aborda corect si in plus devenim intelegatori cu problemele celor din jur si ale copilului, constientizand greselile de educatie ale propriilor parinti si ale noastre. Informandu-ma, ca om si parinte asupra etapelor existentei umane, pot sa ma cunosc si sa ma autoeduc, in vederea dobandirii capacitatii de a educa sanatos.

Daca ai nevoie de servicii de adaptare la etape noi de viata, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Adaptarea la etape noi de familie - People Develop Center - Reglarea relatiilor familiale si reechilibrarea sistemului familial.

Adaptarea la etape noi de familie

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Familia este un sistem deschis, viu, cu influente multe si diverse din partea mediului si numeroase tipuri de interactiuni cu acesta.

Sistemul familial niciodata nu ramane la fel; el se schimba de la un moment la altul in functie de evenimentele care apar in interiorul si exteriorul familiei. El trebuie sa se restructureze si reorganizeze in functie de:

 • aparitia sau disparitia unora dintre membrii ei (nasterea copiilor a nepotilor, decesul, casatoria copiilor, revenirea dupa un divort a copilului in cuibul familiei de origine);
 • cresterea si dezvoltarea membrilor (copilul mic, adolescentul, constientizarea rolului parental de catre parinte, inaintarea in varsta etc.);
 • aparitia unor evenimente asteptate sau neasteptate (intrarea copilului la gradinita sau scoala, divortul, pensionarea parintilor, obtinerea unui loc de munca pentru parinte, o boala etc.).

Salvador Minuchin identifica patru stadii de dezvoltare care apar in majoritatea familiilor:

 1. Constituirea cuplului – diada maritala formeaza un sistem functional prin negocierea granitelor (interactiunea cu socrii), reconciliind stilurile de viata diferite si dezvoltand reguli referitoare la conflict si cooperare.
 2. Familia cu copii mici – sistemul marital se reorganizeaza atunci cand apar copiii (parentalitate).
 3. Familia cu copii scolari si adolescenti – familia interactioneaza acum si cu sistemul scolar.
 4. Familia cu copii mari – acestia devin deja adulti (relatia se modificata: de tip adult – adult).

Sociologii Evelyn Duval si Reuben Hill au identificat 4 etape discrete ale dezvoltarii grupului familial:

 1. etapa cuplului fara copii;
 2. etapa familiei cu copii de varsta scolara;
 3. etapa familiei cu copii deveniti adulti;
 4. etapa familiei omului singur (vaduvia).

In cadrul familiei au loc numeroase procese si fenomene familiale, cum ar fi intercunoasterea, comunicarea, cooperarea, conflictul, competitia, negocierea, formarea unor coalitii, manipularea, etc.

Comunicarea este foarte strans legata de intercunoastere, fiind mijlocul prin care aceasta din urma se realizeaza. De aceea, o buna comunicare va stimula intercunoasterea, care la randul ei va contribui la satisfactia si implinirea comunicarii.

Cred ca deja cunosti cele doua forme fundamentale de comunicare umana, cea verbala si cea nonverbala, asa ca nu am sa insist asupra lor. Mentionez doar ca ambele sunt folosite si foarte utile in cuplu si familie. Ele pot ajuta la reglarea relatiilor familiale si la reechilibrarea sistemului familial.

Pe langa cele doua forme fundamentale de comunicare (verbala si nonverbala), o alta clasificare a tipurilor de comunicare este cea a lui Gregory Bateson. El imparte comunicarea in:

 • comunicarea digitala;
 • comunicarea analogica.

In comunicarea digitala, fiecare mesaj are doar un referent, apartine doar unui tip logic si consta in semne arbitrare (Bateson si Jackson, 1968). De exemplu, cuvantul “masa” nu desemneaza nimic altceva decat o piesa de mobilier. Din punctul de vedere al comunicarii digitale, o durere de cap este o durere de cap si nimic altceva.

In comunicarea analogica, mesajul are mai mult decat un referent, putand exprima diferite grade. De exemplu, strangerea unui pumn este in acelasi timp un semn pentru un anumit tip de comportament (ex. amenintare, opozitie, frustrare, agresivitate), dar, totodata, este si o parte a acestui comportament. In anumite culturi, manifestari ca plansul, tipatul, ruperea hainelor, smulgerea parului, lovirea capului de un zid exprima in mod analog diferite grade de disperare. Un mesaj analogic poate fi decodificat doar prin luarea in considerare a altor mesaje.

Elementele care faciliteaza o buna comunicare sunt:

 • Sentimentele de afectiune autentica ale membrilor familiei;
 • Abilitatile de gestionare ale sentimentelor care se nasc in procesul comunicarii;
 • Onestitatea si promovarea adevarului in orice comunicare;
 • Deschiderea la si pretuirea mesajelor (verbale si nonverbale) care vin de la ceilalti membrii, ca urmare a constientizarii faptului ca acestea ajuta la pastrarea echilibrului familial.

Daca ai nevoie de servicii de adaptare la etape noi de familie, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Reconversie profesionala - People Develop Center - Nu e niciodata tarziu sa te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta!

Reconversie profesionala

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Nu e niciodata tarziu pentru o reconversie profesionala. Fie ca ai 30 sau 50 de ani, este normal ca oricand sa te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta.

Reconversia profesionala este un pas esential atunci cand domeniul in care lucram a fost afectat de criza sau pur si simplu nu mai suportam meseria pe care o prcaticam. Specialistii in resurse umane recomanda cursurile de formare profesionala pentru a suplini lipsa experientei in noul domeniu ales. Dar inainte de a face schimbari radicale pe plan profesionale este bine, daca avem posibilitatea, sa consultam un specialist in cariera, care ne poate ajuta sa ne redefinim parcursul profesional.

La fel putem urma cursurile speciale pentru reconversia profesionala, puse la dispozitie de institutii ale statului sau de firmele particulare. Toate aceste masuri pot spori sansele de a gasi un nou loc de munca, de a castiga mai multi bani sau poate de a ne rotunji veniturile.
Se spune ca singurul lucru constant in viata este schimbarea, iar acest lucru se intampla desigur si in plan profesional. Nu mai traim in vremurile in care sa iesi la pensie de la primul loc de munca.

Iar in contextul economic actual generat de pandemia de Covid-19, pentru multi romani reconversia profesionala a devenit o necesitate. Fie ca ti-ai pierdut locul de munca, veniturile tale au suferit modificari, ti-au fost reduse orele de munca sau iti doresti un job nou care sa-ti aduca un salariu mai bun in aceste vremuri de criza, reconversia profesionala este o solutie pe care merita sa o iei in calcul.

Asadar, indiferent de circumstantele care te fac sa iei in calcul o reorientare profesionala, e bine sa tii cont de cateva „strategii” care te pot ajuta sa obtii un loc de munca mai bun in domeniul ales. Si desi vremurile actuale vin cu anumite provocari, exista domenii care se prezinta chiar mai sigure acum decat inainte de startul pandemiei.
In cadrul centrului nostru sunteti indrumati sa alegeri o cariera potrivita pentru dumneavoasta.

Daca te gandesti la o schimbare legata de activitatea ta, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Dezvoltarea Inteligentei Emotionale Adulti si Familie - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii.

Dezvoltarea inteligentei emotionale

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Dezvoltarea inteligentei emotionale este un proces de cale lunga pe care putem sa pornim oricand. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, dar niciodata, niciodata nu este prea tarziu. Nu doar copiii au nevoie sa o dezvolte, si noi avem, pentru ca nu poti sa il inveti pe un copil ceea ce tu nu esti.

Inteligenta emotionala s-a dovedit a influenta in mod semnificativ nivelul de succes si fericire din viata adultilor, fiind mult mai importanta decat nivelul de educatie sau inteligenta cognitiva. De aceea, cea mai rationala investitie in propria persoana este cea in dezvoltarea EQ, care produce efecte imediate in viata personala si profesionala.

Inteligenta emotionala reprezinta capacitatea de a identifica, interpreta si utiliza emotiile pentru a lua cele mai potrivite decizii si a le pune in aplicare. Succesul, fericirea, charisma, pozitia sociala si longevitatea sunt doar cateva dintre trasaturile puternic corelate cu nivelul EQ.

Persoanele inteligente emotional:

 • recunosc si inteleg informatiile transmise de emotii,
 • le integreaza cu interpretarea rationala a situatiilor, astfel incat sa poata lua deciziile optime,
 • isi exprima in mod adecvat emotiile, pentru a beneficia de resursele specifice pe care acestea le pun la dispozitie,le folosesc pentru a-si optimiza actiunile si sustine automotivarea,
 • invata atat sa evite experientele neplacute, cat si sa le repete pe cele care le-au asigurat succesul si implinirea obiectivelor.

Nivelul de inteligenta emotonala reflecta capacitatea persoanei de a parcurge Ciclul Emotional al Experientei, format din cele 8 emotii primare: furie, frica, dezgust, tristete, tandrete, pasiune, incredere si bucurie.

Persistenta, intensitatea excesiva sau lipsa uneia dintre aceste emotii in diferitele situatii din viata unui adult indica un dezechilibru, datorat cel mai adesea incapacitatii de a-si asuma si exprima urmatoarea emotie din ciclu. Efectul este reprezentat de dificultati in:

 • stabilirea de obiective si motivarea de a actiona pentru realizarea lor,
 • ajustarea corecta a previziunilor referitoare la consecintele actiunilor, fie prin ignorarea acestora, fie prin exagerarea lor,
 • luarea si asumarea deciziilor necesare,
 • ajustarea corecta a folosirii resurselor interioare (timp, atentie, eforturi), ce conduce fie la risipirea lor, fie la nealocarea lor si astfel auto-sabotarea actiunilor decise anterior,
 • construirea de relatii stabile cu persoane, situatii sau obiecte importante pentru viata unui adult (relatii de cuplu, de munca, atasament fata de propriile obiecte etc.),
 • actionarea cu perseverenta pentru implinirea nevoilor si aspiratiilor proprii,
 • construirea increderii in sine si a constiintei valorii personale,
 • invatarea permanenta, din fiecare actiune, a celor mai bune strategii de implinire a obiectivelor asumate.

Daca vrei sa-ti dezvolti inteligenta emotionala, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Evaluare Logopedica Adulti si Familie - People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti.

Evaluare Logopedica

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Evaluarea initiala (care are scopul de a identifica cat mai minutios si acurat, diagnosticul logopedic).

 • Interventia logopedica ce implica o serie de pasi clar delimitati si tintiti pe nevoile individualizate ale fiecărei persoane;
 • Evaluarea finala (care are scopul de a identifica gradul in care obiectivele initiale au fost atinse).

Terapia logopedica se adreseaza adultilor care prezinta tulburari de limbaj si vorbire, printre care se numara:

 • dizartria;
 • apraxia;
 • balbaiala;
 • tulburari de voce;
 • tulburari de emitere si comunicare orala survenite in urma unor accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene sau cancer laringian sau la nivelul cavitatii bucale;
 • adultilor si copiilor care prezinta tulburari de limbaj si comunicare in contextul disfagiei (tulburari de alimentatie si inghitire);
 • copiilor care prezinta tulburari de limbaj si comunicare in contextul bilingvismului (achizitia a doua limbi in mod simultan).

Pe langa categoria vasta,  adulti ce pot beneficia de terapie logopedica mentionata mai sus si citata de catre ASHA, o alta sursa extreme de important si utilizata cu precadere de catre logopezii din Romania (cei ce fac parte din ASTTLR) este CPLOL (European organisation of Speech and Language Therapists). CPLOL (2015) consider pe langa categoriile enumerate anterior, ca fiind beneficiari si:

 • Persoanele  care prezinta tulburari ale limbajului pragmatic si social (nu reusesc sa comunice propriile idei sau trairi si nu reusesc sa interrelationeze cu cei din jur);
 • Persoanele  care sunt diagnosticati ca avand dizabilitate intelectuala, auditiva sau motorie si intamplina dificultati in a comunica;
 • Persoanele  care intampina dificultati specifice de invatare (adica nu reusesc sa citeasca, sa scrie,  sau sa realizeze calcule matematice; dificultati  indicate si de catre  lipsa progesului scolar);
 • tulburari ale limbajului scris-citit (disgrafie-dislexie; disortografie);
 • tulburari de calcul matematic (discalculie).

In ceea ce priveste durata interventiei logopedice trebuie sa afirmam ca nu exista o perioada standard, acesta difera de la un copil la altul si este influentata in mod special de diagnosticul logopedic, de frecventa interventiei si disponibilitatea parintelui de a colabora cu logopedul.

Daca ai nevoie de servicii de evaluare logopedica, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Grupuri de Suport - Depresie - Anxietate - Dependente - Ajutam clientii si pacientii sa depaseasca situatiile dificile din viata lor!

Grupuri de suport

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Grupul de suport este o metoda terapeutica care presupune intalnirea mai multor persoane intr-un anumit spatiu, la o anumita data, respectiv la o anumita ora pentru a discuta despre anumite probleme care afecteaza functionarea psihosiciala a indivizilor.

Teme acoperite


Sedintele grupurilor de suport se desfasoara sub indrumarea unui terapeut specializat, de preferat fiind sa fie stabilite pe tematici comune si sa nu depaseasca 10 persoane. Dintre temele acoperite de grupurile de suport amintim de: situatii de violenta (domestica, viol, fizica, psihologica, emotionala), dificultati intampinate de participant in anumite situatii sociale (la locul de munca, in viata de relatie, in incercarea de a gasi un partener/o partenera, educationale, divort, deces, doliu), probleme psihologice (anxietate, depresie, tulburari emotionale, de personalitate) precum si multe alte tematici relevante.

Scopul grupurilor de suport


Grupurile de suport au menirea de a ajuta clientii/pacientii sa depaseasca situatiile dificile din viata lor, precum si sa contribuie la consolidarea increderii si a stimei de sine, toate acestea realizandu-se prin metode si tehnici de specialitate. De asemenea, sedintele vor contribui la imbunatatirea relatiilor sociale ale persoanei, la sporirea capacitatii acesteia de a comunica asertiv, la sporirea gradului de constientizare a propriilor ganduri, emotii, precum si a masurii si a modului in care acestea influenteaza conduita sa comportamentala.

Fiind un climat prietenos, dar in acelasi timp si profesional, fiecare persoana va fi incurajata sa impartaseasca cu intregul grup ceea ce este cel mai apasator, ceea ce impiedica functionarea sa normala.

Participantii si participantele vor fi asigurate de mentinerea confidentialitatii celor impartasite, precum si de faptul ca nu va fi judecata sau criticata pentru ceea ce urmeaza sa marturiseasca.

Daca simtiti ca aveti nevoie sa impartasiti gandurile, emotiile comportamentele sau situatiile cu alte persoane care s-au confruntat cu intamplari similare, asteptam cu drag cererile dumneavoastra!

Contacteaza-ne!

Adulti si Familie - Psihoterapie - Psihologi si psihoterapeuti specializati, dornici sa te ajute sa-ti recastigi increderea in tine!

Psihoterapie

Adulti si Familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Responsabilitate, devotament, dragoste si echilibru. Cam acestea ar fi cuvintele cheie pentru a descrie stadiul de varsta reprezentativ pentru adult.

Responsabilitate pentru ca, la aceasta varsta vorbim in majoritatea cazurilor de o persoana cu toate studiile dorite finalizate, cu o profesie pe care trebuie să o exercite cu competenta si devotament (ca doar nu vrem sa lucram toata viata ceva ce nu ne implineste si la care nu putem pune suflet, nu-i asa?).

Dragoste, pentru ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor aleg sa aibă un partener, fie să traiasca în coabitare consensuala, fie să aleg sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca si, de ce nu, sa-si intemeieze o familie.

Echilibru deoarece intre viata profesionala, cea personala si cea de relatie/familie trebuie sa existe o armonie, un curs pentru o functionare psihica optima. Dupa cum banuiesc ca a reiesit din exemplele date mai sus, toate cele patru cuvinte cheie sunt interdependente, deoarece fara responsabilitate omul nu poate duce la capat acțiunile într-o manieră satisfacatoare, fara devotament nu simtim ca muncim pentru o cauza, fara dragoste viata parca nu ar mai avea sens si fara echilibru totul devine un adevarat haos pentru fiinta umana.

Deși toate cele patru cuvinte sunt necesare, deoarece trăim într-o eră manată de dorința de a obține cât mai mult, de a fi cei mai buni, cei mai puternici, acest amalgam de cuvinte devine dificil de transpus în practica cotidiană. Acesta este și motivul pentru care te invităm să ne cunoști în cazul în care:

La nivel profesional: ceea ce faci nu te implineste, te confrunti cu burnout-ul, doresti sa iti schimbi cariera dar nu ai idee de unde sa începi sau ai o idee, dar una vaga, daca intampini conflicte de munca pe care nu stii cum sa le gestionezi, ori daca te regasesti in alte situatii dominate de comportamente ocupationale contraproductive (cum ar fi barfa, hartuirea).

La nivelul vietii de familie sau de relatie: ai fost victima unor abuzuri emotionale, eventual fizice din partea partenerului, va certati des, din motive mai mult sau mai putin semnificative si nu mai este „ca la inceput”, relatia nu va mai implineste, gaslighting (sau atunci cand partenerul/a incearca sa te scoata pe tine vinovat/a, iar tu chiar ajungi sa crezi asta), a aparut primul copil si nu stiti cum sa gestionati situatia sau nu mai exista o armonie intre viata de familie si cea profesionala.

La nivelul vietii personale: nu te mai simti bine in pielea ta, increderea si stima de sine sunt lezate, simti ca nu mai poti face acele activitati pe care inainte le faceai cu drag.

Daca ai nevoie de servicii de psihoterapie pentru adulti, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Dezvoltare personala - Adulti - Familie - Afle cine esti cu adevarat, dezvolta-ti talentele, transforma-ti visele in realitate!

Dezvoltare personala

Adulti si familie

Adulti si Familie

ONLINE sau FATA IN FATA

Respectam regulile de igiena si confidentialitatea datelor cu caracter personal

Consilierea pentru dezvoltarea personala este un proces care acorda asistenta imediata tuturor celor care doresc sa comunice mai deschis si mai eficient, sa-si imbunatateasca relatiile profesionale sau familiale, sa afle cine sunt cu adevarat, sa-si dezvolte talentele si sa-si transforme visele in realitate.

Responsabilitate, devotament, dragoste si echilibru


Cam acestea ar fi cuvintele cheie pentru a descrie stagiul de varsta reprezentativ pentru adult.

Responsabilitate pentru ca, la aceasta varsta vorbim in majoritatea cazurilor de o persoana cu toate studiile dorite finalizate, cu o profesie pe care trebuie să o exercite cu competenta si devotament (ca doar nu vrem sa lucram toata viata ceva ce nu ne implineste si la care nu putem pune suflet, nu-i asa?). Dragoste, pentru ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor aleg sa aibă un partener, fie să traiasca în coabitare consensuala, fie să aleg sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca si, de ce nu, sa-si intemeieze o familie. Echilibru deoaece intre viata profesionala, cea personala si cea de relatie/familie trebuie sa existe o armonie, un curs pentru o functionare psihica optima.

Dupa cum banuiesc ca a reiesit din exemplele date mai sus, toate cele patru cuvinte cheie sunt interdependente, deoarece fara responsabilitate omul nu poate duce la capat acțiunile într-o manieră satisfacatoare, fara devotament nu simtim ca muncim pentru o cauza, fara dragoste viata parca nu ar mai avea sens si fara echilibru totul devine un adevarat haos pentru fiinta umana.

Desi toate cele patru cuvinte sunt necesare, deoarece traim intr-o era manata de dorinta de a obtine cat mai mult, de a fi cei mai buni, cei mai puternici, acest amalgam de cuvinte devine dificil de transpus in practica cotidiana.

Daca esti adult, cursurile noastre de dezvoltare personala te vor ajuta sa gasesti un echilibru intre viata profesionala, viata personala si cea de relatie, sa stabilesti obiective realiste, sa iti consolidezi stima de sine si increderea in propria persoana, sa iti dezvolti capacitatea de a comunica asertiv, precum si sa intelegi mai bine cum functioneaza gandurile, emotiile si comportamentele tale, respectiv cum acestea te pot sabota daca nu sunt corect gestionate si manifestate.

Daca ti-am starnit interesul asteptam cu drag cererile dumneavoastra!

Daca ai nevoie de servicii de consiliere pentru dezvoltare personala, nu ezita sa ne contactezi!

Contacteaza-ne!

Privacy Preference Center

 • Catalina Oancea


  Psiholog Clinician si Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  DESPRE MINE

  Sunt o fire ambitioasa, vesnic in cautare de provocari, toleranta, care face tot ce ii sta in putinta sa-si atinga telurilor pe care si le propune. Unul dintre cele mai importante este acela de a ajuta oamenii, copiii si adolescentii, sa isi recunoasca emotiile, sa se autocunoasca mai bine si sa aiba un trend ascendent in evolutia si dezvoltarea lor.

  Copiii cu CES sunt o provocare continua pentru mine, iar rezultatele pozitive imi dau satisfactii si ma determina sa ma ridic la cote si mai inalte. Este adevarat ca nu totdeauna visele devin realitate, dar si rezultatele mai putin asteptate ma obliga sa caut solutii pentru a le transforma in victorii.

  Deviza mea este: “Daca vrei sa mai urci o treapta, uita imediat de succes!”

  STUDII

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele ale Educatiei in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza – studii licenta
  • Facultate de Psihologie si Stiintele Educatiei in cadrul Universitatii din Bucuresti – studii de Master
  • Certificat de libera practica in psihologie clinica, cod unic personal 31270
 • Alexandra Serban


  Psiholog Clinician si Terapeut TSA

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  DESPRE MINE

  Scopul si totodata rolul meu in cadrul acestei echipe este de a-i ajuta pe frumosii micuti sa invete intr-un cadru cat mai cald si primitor, ce presupune mai exact “sa fii om mare”. Fie ca vorbim de integrare, socializare ori perceperea lumii din jur asa cum este ea, sunt aici pentru ca impreuna cu ei sa devenim cele mai bune versiuni posibile ale noastre.

  Sunt de parere ca asa cum cei mici au de deprins cunostiinte de la noi, asa si eu am multe de invatat de la ei. Fiind o fire optimista, curioasa si perseverenta, am incredere ca prin munca si efort din partea ambelor parti, impreuna vom reusi sa obtinem cele mai bune rezultate.

 • Stanescu Cristina Alexandra


  Coordonator ABA, Psiholog Clinician, Terapeut ABA

  Dezrobirii, nr. 46

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  Despre mine

  Lucrul cu copiii de reuseste sa scoata la iveala cea mai buna energie din mine, prin empatie, spirit ludic si autenticitate. Am invatat de-a lungul anilor ca fiecare copil are nevoi diferite si imi place sa ma dedic acestora astfel incat sa crestem impreuna si sa pun cate o parte din sufletul meu in fiecare puiut, sa-l insotesc in drumul lui catre devenire si dezvoltare.

  Studii

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Unibuc
  • Masterand – psihologie clinica si psihoterapia copilului
  • Curs de tehnici ABA – Abamasters
  • Curs pentru dezvoltarea jocului
  • Curs pentru tehnici de logopedie la copiii cu TSA
  • Curs tehnici logopedice VML
  • Participant conferinta internationala ABA 2023
 • Alina Curea


  Receptionera

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  DESPRE MINE

  Ma numesc Curea Alina si am o experienta de 3 ani in domeniul receptiei.

  Ma consider o persoana ambitioasa, motivata si receptiva.

  Ma bucur de noi provocari si reusesc sa-mi stabilesc obiectivele intr-o maniera organizationala si sunt deschisa tuturor provocarilor.

 • Hinta Daniela Alina


  Psihoterapeut Adlerian

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  DESPRE MINE

  Sunt psihoterapeut adlerian, consilier psihologic si educational, dar si consilier vocational.

  Lucrez in practica privata cu pacienti atat individual (copii, tineri, dar și adulti), cat si cu familii ori cupluri.

  In experienta mea profesionala de 17 ani ca psiholog (13 ani in practica privata), lucrez cu persoane adulte aflate in situatii dificile de viata ( pierdere, doliu, divort, depresie, atac de panica, agitatie, insomnie, obsesii etc), copii si adolescenti cu tulburari emotionale, tulburari de comportament ( inclusiv bullying) si persoane in cautare de sine, care doresc sa depaseasca anumite obstacole, dificultati, spaime, tristeti, emotii puternice carora nu le gasesc solutii si rezolvare. Impreuna cu pacientii mei am gasit solutii si rezolvari pentru traume afective in urma separarilor / divorturilor, agresivitate, imagine de sine scazuta, fobii, neincredere in sine si in ceilalti, deficiente de relationare, atacuri de panica, probleme de concentrare, insomnii, depresie, stres.

  STUDII SI ATESTARI

  • Atestat de libera practica in psihoterapie adleriana
  • Master in Psihoterapie Adleriana, Asociatia de Psihologie si Psihoterapie Adleriana
  • Master in Consiliere psihologica si educationala
  • Facultatea de Psihologie-Pedagogie

  COMPETENTE SI EXPERIENTA PROFESIONALA

  •  psihoterapie individuala (copil, adolescent, adult) și de grup
  •  consiliere psihologica
  •  consiliere educaționala
  •  consiliere vocaționala
  •  dezvoltare personala individuala și de grup

 • Camelia Nitulescu


  Medic specialist neurologie pediatrica, psihopedagog, psiholog clinician, educator parental Cercul Sigurantei

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  STUDII UNIVERSITARE SI SPECIALIZARI

  • Facultatea de Medicina – specializarea Medicina Generala, Universitatea Independenta Titu Maiorescu – 2008
  • Facultatea de Sociologie – Psihologie, specializarea Psihologie, Universitatea Spiru Haret – 2012
  • Master in Neurobiologie, Facultatea de Biologie, Universitatea din Bucuresti – 2014
  • Master in Terapia logopedica in procesele de comunicare, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti – 2018
  • Cursul de formare profesionala complementara Expertiza psihologica si psihologie clinica, Institutul de Psihologie Judiciara – 2020

  CERTIFICARI

  • Medic specialist neurologie pediatrica – din anul 2014
  • Psiholog cu drept de libera practica – practicant autonom – psihopedagogie speciala – din anul 2018
  • Psiholog cu drept de libera practica – practicant autonom – psihologie clinica – din anul 2021
  • Educator parental certificat Cercul Sigurantei – din iulie 2023

  CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA IN DOMENIUL PSIHOLOGIEI PE CARE LE-AM ABSOLVIT:

  • Tehnici de analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist – 2021
  • Abilitati narative de comunicare. Nivel 1 – 2023
  • Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei – COSP – 2023

  DESPRE MINE

  Sunt medic specialist neurologie pediatrica, psihopedagog, psiholog clinician si educator parental Cercul Sigurantei. M-am pregatit inca de tanara pentru a lucra cu copii din dorinta de a le cunoaste universul frumos, de a le alina suferinta cand sunt bolnavi, de a-i stimula pentru a reusi in ceea ce isi doresc si pentru a deveni adulti fericiti.

  Sunt un profesionist pasionat, sunt o persoana cu spirit ludic, empatica, dornica sa ajute, mandra ca lucreaza cu oamenii, onorata sa ii trateze.

  In calitate de medic specialist neurologie pediatrica am o experienta de 5 ani si ma pregatesc continuu pentru a fi la curent cu ultimele descoperiri in domeniu si pentru a-mi dezvolta cat mai mult abilitatile necesare pentru diagnostic si tratament. Studiile in domeniul psihologiei imi permit o intelegere complexa si profunda a pacientului si ma ajuta sa creez relatii terapeutice durabile bazate pe incredere, respect si colaborare.

 • Iulia Alexandra Petre


  Medic Psihiatrie Pediatrica

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  DESPRE MINE

  Sunt Iulia Alexandra Petre, medic specialist psihiatrie pediatrica. M-am implicat activ in cadrul programului de formare din Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Am acumulat ca si medic, o experienta de 4 ani, avand rezultate remarcabile in munca depusa.

  In principal, interesele mele in psihiatrie sunt dezvoltarea copilului mic si modificarile trasaturilor de personalitate la adolescenti. Ca interese particulare sunt tulburarile de relationare sociala la varsta adolescentei. Pot spune ca, iubesc copiii si imi place sa lucrez cu ei, sa ii vad zambind si sa incerc sa ii insotesc pe drumul recuperarii si a dezvoltarii. Gandesc ca o mama, si de cele mai multe ori, lucrez ca o mama. Pasiunea de a lucra cu cei mici, m-a ajutat sa vad dincolo de diagnostic si sa lupt pentru vindecare.’

  Absolventa a Facultatii de medicina din cadrul UMF Victor Babes Timisoara, am participat la o multitudine de formari, conferinte si simpozioane de specialitatea de-a lungul anilor practicati.

 • Ana-Maria Onici


  Terapeut ABA si Logoped Specialist

  DESPRE MINE

  Ma numesc Ana, sunt o persoana increzatoare, optimistă, perseverenta. Ma fascinează inocența si spontaneitatea copiilor si imi doresc să-i ajut sa progreseze cat mai mult posibil. După 12 ani de activitate in domeniul resurselor umane, am dezvoltat un interes real pentru copiii cu TSA, urmând in aceasta direcție cursul ” Tehnici si Interventii specifice in cazul Tulburărilor din Spectrul Autismului, organizat de ANCAAR in 2018.

  Ulterior am desfășurat activități de voluntariat si am si lucrat ca terapeut ABA in asociatii de profil.

  STUDII DE SPECIALITATE

  Pedagog de recuperare ( ANCAAR), Facultatea de Psihologie si Științele Educației, specializarea Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Anul I Institutul SPER – formare in psihoterapie.

 • Ioana Radulescu


  Terapeut Aba, Logoped, Psiholog Clinician si Psihoterapeut in Formare

  EDUCATIE SI FORMARI

  Am absolvit Masterul de Psihologie Clinica si Consiliere Psihologica la Universitatea Ecologica Bucuresti. Cursurile de licenta le-am urmat in Marea Britanie, la Facultatea de Psihologie de la University of Surrey.

  In prezent lucrez ca logoped si terapeut ABA, coordonator si psiholog clinician, participand in trecut la numeroase cursuri si conferinte, precum cursul de Tehnici si proceduri de interventie in terapia logopatiilor in cadrul Asociatiei Logopezilor din Romania si conferinta ,,Logopedia, Stiinta si arta comunicarii – cu tema Tulburarile de neurodezvoltare.”

  Sunt absolventa a formarii in terapia cognitiv-comportamentala din cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala (AHPCC).

  Sunt o persoana empatica, perseverenta si cu mult drag de copii.

  EXPERIENTA DE LUCRU

  Am experienta de lucru la Clinica Hope, unde profesez ca logoped si la Asociatia pentru Motivatie in Psihoeducatie.

 • Pircalabioru Alexandra Gabriela


  Receptioner

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  Despre mine

  Ma numesc Pircalabioru Alexandra Gabriela si sunt studenta in anul III la Facultatea de Administratie si Afaceri, specializare Administratie Publica, UNIBUC.

  Ma consider o persoana responsabila, ambitioasa si motivata. Ma bucur de provocari si imi stabilesc in mod constant obiective prin care tind sa evoluez constant spre rezultate bune. Nu ma simt confortabil atunci cand nu evoluez si sunt mereu in cautarea unei oportunitati de a face mai mult bine.

 • Daniela Colesnic


  Terapeut ABA si Logoped Specialist

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  Ador copii și îmi place să mă reinventez prin jocuri, desene, lectură, cât și alte activități corespunzătoare.Sunt creativă, empatică, responsabilă, ingenioasă și dornică să aduc un plus de cunoștințe. Am experiență de 2 ani în recuperarea copiilor cu intarziere in dezvoltare si limbaj, toata munca si dragostea pentru copii m-a determinat să acumulez experiența necesară pentru a ajuta la formarea abilitaților copiilor cu TSA.
  Obiectivul meu este sa învăț copiii să dobândească noi capacități, să îi ajut să se dezvolte, să atingă cel mai mare grad de independență și să dobândească o calitate cât mai bună a vieții.

  Studii

  • Facultatea de Psihologie și Științele Educației
  • Diploma program de formare profesionala continua: „Terapie comportamentala aplicata la copii cu TSA”

 • Lupu Daniela Georgiana


  Asistent Social

  Despre mine

  Ma numesc Lupu Daniela-Georgiana si sunt absolventa a Universitatii Ovidius din Constanta, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Asistenta Sociala.

  Pe perioada a trei ani de facultate, am avut onoarea de a face cunostinta cu acest domeniu, de a ma forma intr-un mediu academic si de a dezvolta un interes aparte pentru intelegerea copiilor cu nevoi speciale.

  Teoria dar si practica desfasurata in perioada facultatii, colaborarea cu diferite institutii au contribuit la formarea mea ca viitor asistent social, mi-au dat incredere si satisfactie ca pot ajunge acolo unde mi-am propus.

  Sunt o fire empatica, ambitioasa si responsabila cu o continua dorinta de dezvoltare benefica pe plan profesional cat si emotional.

 • Rodica Cristina Soare


  Terapeut ABA, Logoped Specialist, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  Cu experienta de peste 10 ani in recuperarea copiilor cu CES si intarzieri in dezvoltare, terapeut si mama de succes.

  Despre mine

  Sunt absolventa a Facultatii de Sociologie-Psihologie, specializarea Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bucuresti.

  Sunt o fire empatica, optimista si perfectionista acordand o atentie deosebita trairilor persoanelor din jurul meu.

  Am ales sa lucrez cu copiii cu TSA din dorinta de a le descoperi si intelege modul in care vad lumea, aceasta contribuind, pe de o parte, la dezvoltarea mea personala si profesionala, iar pe de alta parte, la procesul de recuperare a lor.

  Interactiunea cu copiii mi-a descoperit latura ludica, mi-a dezvoltat creativitatea si m-a impulsionat sa caut constat noi modalitati de a-i atrage in procesul de invatare, acest lucru alimentandu-mi tot mai mult speranta si increderea in capacitatea fiecarui copil de a progresa.

  Am urmat cursul Tehnici si Interventii specifice in cazul Tulburarilpr din spectrul Autismului la Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR).

 • Florina Cobianu


  Terapeut ABA si Logoped Specialist

  Dezrobirii, nr. 46

  Tinta mea este sa ajut pe cat de mult este posibil.Imi place sa ascult oamenii, sa lucrez cu copiii, sunt rabdatoare, calma si a face lumea un loc mai bun este gandul cu care am pornit la drum.

  Avand o experienta in a lucra cu copii de 2 ani, am participat la activitati de voluntariat si am dobandit capacitatea de comunicare cu persoane din diferite medii si de diferite nationalitati.

  Sunt o fire deschisa la nou si dornica sa ma dezvolt atat eu, cat si sa ajut in dezvoltarea persoanelor cu care am contact.

  Studii de specialitate

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti.
  • Diploma program de formare profesionala continua: „Terapie comportamentala aplicata la copii cu TSA”.
 • Crina Sima


  Psiholog Clinician si Terapeut ABA Specialist

  Mi-am descoperit inclinatia catre psihologie si educatie inca de la inceputul liceului. Imi doresc sa fiu intr-o continua crestere, de aceea ma dedic activitatilor de voluntariat si diferitelor oportunitati de dezvoltare profesionala. Consider domeniul psihologiei ca fiind o parghie ce ne ajuta sa evoluam si sa fim bine cu noi insine.

  Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si am urmat un master in Educatie Timpurie, dorind astfel sa imbin procesul educational cu cel al dezvoltarii emotionale si cognitive al fiecarui copil. Experienta ma ajuta sa imi completeze maniera de a lucra, transformand sesiunea intr-una interactiva, utila si autentica.

 • Andra-Elena Burtea


  Psiholog Clinician si Terapeut ABA Specialist

  Dezrobirii, nr. 46

  Andra-Elena Burtea

  O fire calda, empatica si creativa. Iubesc copiii iar scopul meu este acela de a crea un mediu securizant in care copiii sa se dezvolte, sa invete si sa cunoasca.

  Sunt o persoana flexibila, dedicata si perseverenta care imbratiseaza diferentele si intelege necesitatea adaptarii optiunilor de invatare pentru copii in vederea achizitionarii abilitatilor specifie varstei.

  Studii de specialitate si experienta

  • Terapeut ABA si logoped cu experienta de 2 ani in cadrul centrului Help Autism.
  • Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti
  • Urmez studiile la Masterul de Psihologie Clinica si Psihoterapia Copilului si Familiei, Universitatea din Bucuresti
 • Eliza Maria Stefanescu


  Psiholog Clinician si Terapeut ABA

  • Psiholog clinician, terapeut ABA, specialist
  • Experienta de 2 ani ca terapeut ABA in centrul A.T.I.P.I.C si la domiciliul copilului
  • Sunt absolventă a facultății de psihologie în cadrul Universității Titu Maiorescu și urmez masterul de psihologie clinica, hipnoza și intervenții terapeutice de scurta durata în cadrul aceleasi universități.
  • Sunt psiholog clinician sub supervizare și am dobândit atestatul de libera practica de la Colegiul Psihologilor.
  • Sunt absolventa a cursului de terapie ABA și prezint experienta și răbdare în lucrul cu copii.
  • În 2021, am absolvit diploma de consilier de dezvoltare personala.
  • Am participat la diferite workshop-uri și cursuri : Abordarea tehnicilor proiective, Psihotrauma, Tehnici de psihoterapie integrativa
  • Sunt o persoana joviala, empatica și creativa.

  Eliza este titular cu drept de libera practica, codul personal de identificare fiind 27267.

 • Petruta Toiu-Ruiu


  Psiholog clinician, psihoterapeut, consilier psihologic si psiholog educational

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  STUDII UNIVERSITARE SI SPECIALIZARI

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – specializarea Psihologie, Universitatea din Bucuresti
  • Master „Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si a familiei”, Universitatea din Bucuresti
  • Master „Psihologia educatiei”, Universitatea din Bucuresti
  • Formare in Psihoterapie experientiala si a unificarii centrata pe adult – copil – cuplu – familie;
  • Doctorand al Universitatii din Bucuresti, Domeniul Psihologie

  CERTIFICARI

  • Psiholog clinician
  • Psihoterapeut cu formare in psihoterapie experientiala si a unificarii centrata pe adult – copil – cuplu – familie
  • Consilier psihologic – consiliere experientiala centrata pe adult – copil – cuplu – familie
  • Psiholog in specialitatea psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala

  DOMENII DE COMPETENTA

  • Evaluare psihologica clinica, psihodiagnostic pentru copil, adult sau familie/cuplu
  • Consiliere psihologica
  • Psihoterapia experientiala si a unificarii a adultului, copilului, cuplului si a familiei
  • Interventie, asistenta si consultanta psihologica
  • Consiliere si interventie psiho-educationala
  • Consiliere in luarea deciziilor legate de cariera

  DESPRE MINE

  Sunt Petruta Toiu-Ruiu psiholog și psihoterapeut, cu o experiență profesională în care am însoțit pe drumul dezvoltării și optimizării personale copii, tineri, adulți, familii și cupluri. În cursa transfomărilor de sine, a deblocării și armonizării personale plec de la premisa că fiecare om are un impuls natural spre bunastare, spre sănătate fizică și psihică și că trebuie doar sa-și deblocheze și acceseze resursele personale pentru a da un nou sens experienței traite.

  M-am implicat activ în activități de formare și cercetare, atât în cadrul programului de formare în ”Psihoterapie experiențială și a unificării centrată pe adult- copil -cuplu -familie” cât și în cadrul programelor de master ,,Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei” și ”Psihologia educației” precum și în cadrul cursurilor de formare, dar și în cadrul studiilor doctorale, dezvoltându-mi astfel o serie de competențe în domeniul psihologiei și psihoterapiei.

 • Florin M. Voicu


  Psiholog Specialist In Psihologie Clinica, Doctorand In Psihologie

  Dezrobirii, nr. 46

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Evaluare clinică și diagnostic psihologic – evaluarea deteriorării cognitive pentru persoanele în vărstă (Comisia de Handicap);
  • Psihoterapie – Hipnoză clinică: dependențe alcool, tutun, (adicții), depresie / anxietate, atacuri de panică, probleme în cuplu, problemele adolescentului.
 • Liana Patulea


  Psiholog, Psihoterapeut

  CERTIFICARI SI SPECIALIZARI

  • Psiholog clinician – in supervizare;
  • Psihoterapeut – formare continua in Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala si Hipnoterapie;
  • Consilier dezvoltare personala;
  • Formare continua Schema Therapy – Terapia Centrata pe Scheme – Asoc. Institutul Roman de Schema Therapy;
  • Curs tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic in abordarile din spectrul anxietatii, depresiei si stresului posttraumatic;
  • Mentorat in psihoterapie – aplicatii clinice.

  Despre mine

  Am urmat facultatea de psihologie in urma cu 20 de ani, simtind ca aceasta este menirea mea in viata.

  Lucrez cu oamenii de peste 16 ani, chiar de la terminarea facultatii, initial in domeniul resurselor umane, iar ulterior, urmandu-mi pasiunea de a interactiona si de a lucra pentru oameni din ipostaza de psiholog si psihoterapeut.

  M-am reintors la prima mea dragoste, psihologia, dupa anii in care am avut ocazia sa cunosc, sa ascult, sa interactionez cu oameni din diverse domenii, cu interese diferite, cu istorii de viata diferite.

  Si am inteles ceva: ca oamenii, indiferent de studii, de pozitia sociala, de varsta, au aceleasi nevoi emotionale: de siguranta, de validare si acceptare, de apreciere si nu in ultimul rand, de iubire.

  Aceste nevoi umane nu sunt doar simple dorinte, ele sunt nevoi profunde care exista in fiecare dintre noi si care servesc ca baza pentru fiecare alegere pe care o facem in viata.

  Este momentul sa invatam ca ne putem schimba viata, schimbandu-ne pe noi si nu pe ceilalti.

  Iar rolul meu, cu permisiunea voastra, este de a va fi alaturi in aceasta calatorie de descoperire a voastra, de vindecare, de acceptare, de creare a unei vieti echilibrate si implinite.

  In viata nu le poti oferi altora, in mod autentic, ceea ce tu nu contii deja.

  Si tineti minte: resursele sunt in voi, este nevoie doar sa le descoperiti!

 • Andreea Irina Milea


  Psiholog Clinician Si Coordonator ABA

  SPECIALITATI SI EXPERIENTA PROFESIONALA

  • Psiholog Clinician si Cordonator ABA, cu o experienta de peste 7 ani in terapia copiilor cu deficiente sau intarziere in dezvoltare (ex. TSA, ADHD, sindromul Down etc.).

  SPECIALITATEA STUDIILOR

  • Licentiata in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educației, Universitatea Bucuresti;
  • Absolventa a Masteratului de Psihodiagnoza Cognitivă si Consiliere Psihologica, Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologica;
  • Masterul Prevenirea si Combaterea Consumului Ilicit de Droguri, Facultatea de Sociologie si Asistenta Socială, Universitatea Bucuresti.

  CURSURI DE SPECIALITATE

  • Cursul ”Tehnici de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si Analiza Comportamentală Aplicata in Tulburările de Spectru Autist” in cadrul Asociatiei ATCA;
  • Experienta atat in terapia NACD cat si in terapia ABA in cadrul Asociației ATCA si Covorasul Fermecat.
 • Cristina Sima


  Psihoterapeut, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  STUDII UNIVERSITARE SI SPECIALIZARI

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti;
  • Formare in psihoterapie experientiala – Universitatea din Bucuresti si Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (2000-2005);
  • Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (2006-2010);
  • Formare in Hipnoza clinica si terapie eriksoniana (2006-2010).

  DOMENII DE COMPETENTA

  • Psihoterapie (individuala – adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup);
  • Psihologia familiei;
  • Psihologie si consiliere educationala;
  • Dezvoltare personala individuala si de grup.
 • Angelica Sima


  Psihoterapeut, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr.46

  Drumul Valea Cricovului, nr.85

  Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Socio- Psiho- Pedagogie, Universitatea Bucuresti (1992-1997)
  • Formare in terapie sistemica: cuplu, copil, familie (2006-2007)
  • Formare in psihoterapii scurte si colaborative orientate pe resurse si solutii (2013-2015)
  • Formare in NLP (2016)

  Domenii de competenta

  • psihoterapie (individuala- adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup)
  • consiliere educationala
  • dezvoltare personala individuala si de grup

  Un anumit moment e potrivit pentru a pasii inspre psihoterapie?

  Poate cand cuvintele rostite nu mai cuprind niciun sens pentru tine… Sau cand ai de spus multe despre situatii in care parca nu mai e nimic de spus… Sau cand ramai mut de durere… Sau cand tot incerci si tot incerci si nimic nu se schimba… Cand problemele parca sunt peste tot, chiar si peste solutii…

  Poate momentul acesta este ACUM si AICI! De ce ar fi acesta momentul? Poate pentru ca este singurul pe care il avem. Ceea ce a fost ne-a adus AICI, iar ce va urma incepe ACUM!

 • Capraru Alexandra Ioana


  Terapeut ABA, Logoped Specialist, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  EXPERIENTA PROFESIONALA

  Terapeut Aba si Logoped specialist cu experienta de 2 ani in recuperarea copiilor cu CES si intarzieri in dezvoltare.

  DESPRE MINE

  Ma numesc Capraru Alexandra Ioana si am finalizat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihopedagogie Speciala. In prezent sunt studenta la masterul de Psihopedagogia Scolii Incluzive, anul 1.
  Din dorinta de a fi mai aproape de copii, inca din perioada liceului am fost voluntar la fundatii de sprijin comunitar, frecventand diferite centre din oras. In acest mod am reusit sa ajut si copiii din mediile defavorizate.
  Pasiunea pentru logopedie, s-a dezvoltat in timpul facultatii, cand am inceput practica la un centru care isi are specificul in acest domeniu.
  Pe parcurs, am reusit sa dobandesc caracteristici esentiale pentru a profesa in ceea ce imi doresc. Sunt o persoana rabdatoare, empatica, ludica si sociabila. Imi doresc sa ajut in orice situatie si sa ma implic acolo unde este nevoie.

 • Crinela Silvia Dragan


  Psiholog Clinician

  DESPRE MINE

  • Psiholog Clinician sub Supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 25841, angajata in cadrul People Develop Center;
  • Consilier Psiholog voluntar in cadrul Asociatiei Happy Minds, pe proiectele Depre Hub, Depre Teens şi Depre Corporate;
  • Experienta profesionala anterioara in domeniile: Resurse Umane, Administrativ/Secretariat si Organizatiilor Neguvernamentale.
  • In prezent in proces de deschidere a cabinetului individual.

  STUDII, ACREDITARI SI CERTIFICARI

  • Drept de libera practica in Psihologie Clinica, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania;
  • Atestata in Consiliere pentru Dezvoltare Personala, atestat eliberat de Academia Britanica si acreditat la nivel european.

  LICENTIATA IN:

  • Stiinte Politice (2019);
  • Psihologie (2020).

  ABSOLVENTA A MASTERULUI:

  • Politici, Gen si Minoritati (2019-2021).

  MASTERANDA IN CADRUL PROGRAMULUI:

  • Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (2020-2022).

  CERTIFICARI ADITIONALE:

  • Resurse Umane (HR Employer & Branding, Personal Branding Managementul Resurselor Umane);
  • Administrativ: Management Strategic, Managementul Resurselor Umane, Comunicare in Afaceri;
  • Tehnoredactare: Copywriting, Comunicare Mediatica.

  Hobby-uri

  • invatare continua;
  • citit;
  • plimbari lungi;
  • scriere de articole.
 • Maria Laura Percu


  Terapeut ABA, Logoped, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  DESPRE MINE

  • Este absolventa Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea ei fiind psiho-pedagogia speciala, la Universitatea Bucuresti, finalizand si cursurile de Master din cadrul Universitati Bucuresti specializarea Scoala Incluziva.
  • In anul 2016, Maria a realizat mai multe vizite in Ungaria, Austria, Slovacia si Praga cu scopul de formare si schimb de experienta.
  • Aceasta a participat la numeroase cursuri de formare profesionala, psihologica fiind la curent cu noile metode de interventie terapeutica.
  • Maria este o persoana voioasa, creativa, dobandind capacitatea de a trece peste orice fel de obstacol, avand un mental calm si optimist si o experienta de peste 5 ani in domeniu terapiei / logopedie.
  • Maria a participat la cursuri de formare in cadrul centrului Help Autism, Casa Soarelui, precum si conferinte, activitati practice din cadrul  Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”. In decursul a 5 ani, aceasta a profesat Psihopedagogia Speciala in cadrul Scolii si Gradinitei Romano-Finlandeze din Bucuresti.

  Maria este titular cu drept de libera practica codul personal de indentidicare fiind 24076.

 • Florentina Hofft


  Terapeut ABA si Logoped

  DESPRE MINE

  Ma numesc Florentina Hofft, sunt psiholog clinician si sunt aici pentru tine, pentru a te asculta, a te incuraja sa te conectezi la resursele tale interioare ce te vor ajuta sa dai un sens intamplarilor si evenimentelor din viata ta, ce uneori par haotice, incalcite si greu de parcurs.

  COMPETENTE PROFESIONALE

  • Psihologie Clinica;
  • Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala;
  • Psihoterapie sistemica pentru cuplu, copil, familie.

  FORMARI

  • Terapii cognitiv – comportamentale la copilul cu tulburari de dezvoltare neuropsihica – Terapia ABA;
  • Terapie sistemica: Cuplu, Copil, Familie. Evaluarea si Interventia Psihologica la Copii si Adolescenti;
  • Formare profesionala Cognitiv – Comportamentala (in curs);
  • Master in Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica (in curs).

  SERVICII OFERITE

  • Psihoterapie individuala pentru copii, adolescenti si adulti;
  • Psihoterapie de grup;
  • Psihoterapie de cuplu si familie.

  DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA

  • Investigarea tulburarilor psihice si stabilirea unui diagnostic;
  • Evaluare comportamentala, cognitiva si neuropsihica;
  • Evaluarea gradului de discernamant al persoanelor;
  • Evaluarea personalitatii;
  • Evaluare mecanismelor de adaptare;
  • Evaluare emotinala sau afectiva;
  • Evaluarea diverselor aspecte psihologice legate de relationarea in cadrul familiei, cuplului, la locul de munca etc.
 • Carmen Simona Sbarna


  Psihoterapeut, Expert Organizational, Terapeut TSA

  Dezrobirii, nr. 46

  Drumul Valea Cricovului, nr. 85

  Ma puteti gasi cu acreditarile obtinute la COPSI in RUP – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 04626, avand atestate de libera practica in:
  https://www.alegericpr.ro/index.php/registre

  • Psihoterapie sistemica de familie si cuplu, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Consiliere psihologica a familiei si a cuplului, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Psihologia muncii si psihologie organizationala atestat de Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor.

  Abilitata pe o perioada de 5 ani de catre Ministerul de justitie in temeiul art. 20, al. 5 si 6 din legea nr. 253/2013 pentru derularea “Programului pentru dezvoltare abilitati sociale si comportamentale adulti in data de 03.12.2019.
  Ma puteti gasi pe site-ul Ministerului de Justitie: http://www.just.ro/ la LINKURI UTILE in BAZA INSTITUTIILOR COMUNITARE din Bucuresti.

  Cursuri si formari complementare

  • „Travaliul iertarii in psihoterapie” – eveniment acreditat de COPSI;
  • „Scoaterea clientului din pozitia de victima si circuitul de autovictimizare” – eveniment acreditat de COPSI;
  • „Hipnoterapia cognitive-comportamntala la copii, adolescent si adulti” – curs de formare profesionala continua areditat de COPSI;
  • „Evaluare, expertiza, interventie psihologica clinica pentru copil si familie”, modulul „Evaluarea si expertiza psihologica clinica pentru copilul abuzat/neglijat si in situatii de divort” – curs de formare continua acreditat de COPSI.

  Despre mine

  Psihoterapeut principal de familie si cuplu si psiholog organizational specialist, cu peste 15 ani experienta in Psihoterapie si in Managementul Resurselor Umane(psihologie organizationala) va astept cu cu drag sa rezolvam impreuna orice problema sau impas pe care le aveti in prezent atat pe plan personal cat si profesional. Experienta de antreprenoriat la clinica noastra specializata pe evaluare si tratament copii CES de 5 ani. Marile realizari in viata le putem face prin flexibilizare si cu o atutudine deschisa catre nou. Aceste realizari ne conduc automat pe o treapta de evolutie superioara. Crestem, evoluam si ne dezvoltam intr-un ritm ametitor, chiar si pentru noi, pentru a ne adapta corect la etapele prin care trecem avem nevoie sa accesam resurse importante pe care le-am ascuns in subconstient sau pe care le-am anesteziat in timp. Nu cunosc problemele sau dificultatile cu care te confrunti dar cred in puterea si resusele personale pe care fiecare dintre noi le avem.

  Activitatea din cabinet si experienta personala m-a facut sa inteleg unicitatea oamenilor, a destinelor si relatiilor in care sunt angrenati, dar si educatia diferentiata a copiilor. Fiecare familie are reguli si tipare diferite de functionare care se imbina si se formeaza din alte 2 familii diferite prin intalnirea, cunoasterea si casatoria partenerilor de cuplu. Prin urmare, fiecare copil ce se naste intr-o familie este unic si va avea parte de evolutie si dezvoltare diferentiata. Iar datoria noastra de parinti este sa ajustam propriiile reguli de functionare si educatie, sa le actualizam in functie de personalitatea copiilor si de fiecare treapta de dezvoltare. Avem nevoie de reguli pentru a face putin ordine si a ne educa proprii copii asa cum ne dorim, dar flexibilitatea si naturaletea prin care le introducem in educatia timpurie a copiilor este bratara de aur a noastra in calitate de parinti.

  Motto: „Dragostea nu este ceea ce spunem. Ea este ceea ce facem”
  „Daca ai obosit, invata sa te odihnesti, nu sa renunti”

  Atunci cand aveti nevoie de un psiholog foarte bun ma puteti contacta la telefon: 0724.813.112 sau pe mail: office@peopledevelop.ro pentru a va face o programare pentru o prima sedinta de intercunoastere reciproca.

  Va astept cu drag,
  Carmen Simona Sbarna
  Psihoterapeut, coach & trainer
  PEOPLE DEVELOP CENTER

  Tarife

  Tarife si servicii ON LINE sau FATA in FATA, dupa preferinte:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica si psihoterapie individuala pentru adultii, copii sau adolescenti(durata 50 minute);
  • 350 lei sedinta de consiliere psihologica sau psihoterapie de familie si cuplu (durata 100 minute);
  • Terapie ABA 120 lei sedinta (durata 50 minute);
  • Logopedie adulti, copii si adolescenti 120 lei sedinta (durata 50minute).

  Servicii de psihoterapie si consiliere psihologica:

  • 200 lei sedinta de consiliere psihologica de grup (2 ore) din programul de reintegrare sociala avand durata 100 minute;
  • 150 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala avand durata 50 minute;
  • 300 lei consiliere psihologica individuala din programul de reintegrare sociala in limba engleza avand durata 50 minute;
  • 200 lei sedinta de psihoterapie individuala de 50 minute / 400 lb Engleza;
  • 350 lei sedinta de psihoterapie cuplu de 100 minute / 700 lb Engleza;
  • 400 lei sedinta de psihoterapie de familie de 100 minute / 800 lb Engleza.

  Servicii de psihologie organizationala:

  • 200 lei testare psihologica si emitere aviz psihologic pentru angajare (se poate face discount la un numar de peste 100 de angajati);
  • 2000 lei procedura de diagnoza si prognoza organizatioanla;
  • Recrutare si selectie de personal: 2000 pentru entry level, 4000 lei Middle level si 6000 lei top management.

  Tarife suplimentare:

  Tarife de consiliere psihologica pentru cazurile venite prin decizia instantei:

  • Consiliere psihologica 300lei / ora x 50 minute;
  • Documentare extra 300lei / ora x 50 minute;
  • Intocmire, tehnoredactare si expediere prin posta raport final catre institutiile abilitate: 1000 lei / 5 sedinte, 2000 lei / 10 sedinte si 3000 lei / 15 sedinte de consiliere psihoilogica.