People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Grupuri de suport

Grupul de suport este o metoda terapeutica care presupune intalnirea mai multor persoane intr-un anumit spatiu, la o anumita data, respectiv la o anumita ora pentru a discuta despre anumite probleme care afecteaza functionarea psihosiciala a indivizilor.

Sedintele grupurilor de suport se desfasoara sub indrumarea unui terapeut specializat, de preferat fiind sa fie stabilite pe tematici comune si sa nu depaseasca 10 persoane. Dintre temele acoperite de grupurile de suport amintim de: situatii de violenta (domestica, viol, fizica, psihologica, emotionala), dificultati intampinate de participant in anumite situatii sociale (la locul de munca, in viata de relatie, in incercarea de a gasi un partener/o partenera, educationale, divort, deces, doliu), probleme psihologice (anxietate, depresie, tulburari emotionale, de personalitate) precum si multe alte tematici relevante.

Grupurile de suport au menirea de a ajuta clientii/pacientii sa depaseasca situatiile dificile din viata lor, precum si sa contribuie la consolidarea increderii si a stimei de sine, toate acestea realizandu-se prin metode si tehnici de specialitate. De asemenea, sedintele vor contribui la imbunatatirea relatiilor sociale ale persoanei, la sporirea capacitatii acesteia de a comunica asertiv, la sporirea gradului de constientizare a propriilor ganduri, emotii, precum si a masurii si a modului in care acestea influenteaza conduita sa comportamentala.

Fiind un climat prietenos, dar in acelasi timp si profesional, fiecare persoana va fi incurajata sa impartaseasca cu intregul grup ceea ce este cel mai apasator, ceea ce impiedica functionarea sa normala.

Participantii si participantele vor fi asigurate de mentinerea confidentialitatii celor impartasite, precum si de faptul ca nu va fi judecata sau criticata pentru ceea ce urmeaza sa marturiseasca.

Daca simtiti ca aveti nevoie sa impartasiti gandurile, emotiile comportamentele sau situatiile cu alte persoane care s-au confruntat cu intamplari similare, așteptăm cu drag cererile dumneavoastra

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top