People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Dezvoltare personala pentru copii

Psihologia varstelor ne indica faptul ca perioada copilariei este o etapa ontogenetica definitorie in dezvoltarea bio-psiho-sociala a omului, precum si in construirea personalitatii. De aceea, pe parcursul acestui intreg proces este nevoie de un indrumator, de un mentor care sa invete „viitorul adult” sa-si utilizeze la maxim potentialul, respectiv sa ia cele mai bune decizii in viata.

In perioada copilariei timpurii, familia este principalul agent de socializare care mediaza realitatea copilului cu cea a mediului. Tranzitia catre copilaria mica, cand copilul face primii pasi in colective (grupuri de egali, colegii si colegele de la gradinita), respectiv catre copilaria mare, cand copilul ajunge la scoala, toate aceste evenimente vin la pachet cu largirea spectrului social in care se pozitioneaza copilul. Copilaria este perioada in care micutii comunica, invata, se integreaza si, poate cel mai important, incep incet, incet sa-si castige independenta. Dar ce se intampla atunci cand copiii intampina dificultati la nivelul interactiunilor sociale, in procesul de invatare scolara, nu reuseste sa se integreze, ori nu reuseste sa se desprinda de familie pentru a patrunde in alte medii sociale? Etapa copilariei este continuata de stagiul preadolescentei, stagiu in care incepe sa primeze dorinta anturajului, respectiv dorinta de a fi rebel, de a te razvrati impotriva regulilor, de a demonstra ca poti.

Daca copilul tau intampina probleme de integrare, nu comunica cu tine, este timid sau pur si simplu vrei sa contribui la optimizarea vietii sale psiho-sociale, acceseaza cursurile noastre de dezvoltare personala destinate copiilor.

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top