People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Copii si adulti cu nevoi speciale

consiliere psihologica

CONSILIEREA SI SUSTINEREA FAMILIILOR CU COPII CU NEVOI SPECIALE

Venirea pe lume a unui copil cu dizabilitati atrage dupa sine o serie de schimbari fata de care familia nou-nascutului nu este pregatita. In aceste situatii, este recomandata consilierea psihologica tocmai pentru a ajuta familia sa accepte in primul rand diagnosticul copilului, punand accent foarte mare pe formarea unei strategii si a unei echipe formate din familie alaturi de specialistii implicati in recuperarea copilului.

In situatia copiilor cu nevoi speciale este foarte important ca diagnosticul acestora sa fie pus cat mai devreme – cel tarziu 3 ani – astfel incat terapiile care ajuta la atenuarea simptomelor sa fie incepute cat mai curand cu putinta.
Terapiile pentru copiii cu nevoi speciale trebuie facute constant, zi de zi; insa in afara de lucrul cu terapeutul este necesar ca acestea sa fie continuate constant de catre membrii familiei si toti cei care intra in contact cu copilul, in special in cazul copiilor cu autism.

Printre terapiile de baza se numara terapia ABA si logopedia.
Terapia ABA este o terapie care atenueaza simptomele si ajuta la integrarea copilului in societate. Terapia ABA poate fi facuta 1-1 sau in grup, ori numai cu copii cu autism, ori combinat: copii tipici cu copii cu autism.

Logopedia este definita ca disciplina ce se ocupa cu educarea si reeducarea limbajului. Rolul logopedului este acela de a restaura si stabiliza limbajul, prin aplicarea diferentiata a tehnicilor specifice. Daca la copiii tipici, cu tulburari/intarzieri in dezvoltarea limbajului, logopedul foloseste tehnicile de baza ale logopediei si exercitii specifice pentru corectarea diverselor probleme, la copiii cu autism, abordarea presupune parcurgerea anumitor etape, în funcţie de abilitatile copilului si de gradul de afectare.

CONSILIEREA PERSOANELOR CU NEVOI SPECIALE (ADULTI)

Rolul acesteia este sa ajute individul si familiei acestuia sa faca fata provocarilor zilnice, sa rezolve problemele interpersonale, sa ia decizii informate care sa maximizeze calitatea vietii si dezvoltarea potentialului existent.

CONSILIEREA SI TERAPIA PERSOANELOR CU NEVOI SPECIALE

Consilierea si terapia persoanelor cu nevoi speciale se adreseaza deficientilor de intelect si deficientilor de auz.

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top