People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Adulti

Responsabilitate, devotament, dragoste si echilibru. Cam acestea ar fi cuvintele cheie pentru a descrie stadiul de varsta reprezentativ pentru adult. Responsabilitate pentru ca, la aceasta varsta vorbim in majoritatea cazurilor de o persoana cu toate studiile dorite finalizate, cu o profesie pe care trebuie să o exercite cu competenta si devotament (ca doar nu vrem sa lucram toata viata ceva ce nu ne implineste si la care nu putem pune suflet, nu-i asa?).

Dragoste, pentru ca la aceasta varsta majoritatea oamenilor aleg sa aibă un partener, fie să traiasca în coabitare consensuala, fie să aleg sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca si, de ce nu, sa-si intemeieze o familie. Echilibru deoarece intre viata profesionala, cea personala si cea de relatie/familie trebuie sa existe o armonie, un curs pentru o functionare psihica optima. Dupa cum banuiesc ca a reiesit din exemplele date mai sus, toate cele patru cuvinte cheie sunt interdependente, deoarece fara responsabilitate omul nu poate duce la capat acțiunile într-o manieră satisfacatoare, fara devotament nu simtim ca muncim pentru o cauza, fara dragoste viata parca nu ar mai avea sens si fara echilibru totul devine un adevarat haos pentru fiinta umana.

Deși toate cele patru cuvinte sunt necesare, deoarece trăim într-o eră manată de dorința de a obține cât mai mult, de a fi cei mai buni, cei mai puternici, acest amalgam de cuvinte devine dificil de transpus în practica cotidiană. Acesta este și motivul pentru care te invităm să ne cunoști în cazul în care:

La nivel profesional: ceea ce faci nu te implineste, te confrunti cu burnout-ul, doresti sa iti schimbi cariera dar nu ai idee de unde sa începi sau ai o idee, dar una vaga, daca intampini conflicte de munca pe care nu stii cum sa le gestionezi, ori daca te regasesti in alte situatii dominate de comportamente ocupationale contraproductive (cum ar fi barfa, hartuirea).

La nivelul vietii de familie sau de relatie: ai fost victima unor abuzuri emotionale, eventual fizice din partea partenerului, va certati des, din motive mai mult sau mai putin semnificative si nu mai este „ca la inceput”, relatia nu va mai implineste, gaslighting (sau atunci cand partenerul/a incearca sa te scoata pe tine vinovat/a, iar tu chiar ajungi sa crezi asta), a aparut primul copil si nu stiti cum sa gestionati situatia sau nu mai exista o armonie intre viata de familie si cea profesionala.

La nivelul vietii personale: nu te mai simti bine in pielea ta, increderea si stima de sine sunt lezate, simti ca nu mai poti face acele activitati pe care inainte le faceai cu drag.

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top