People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Coaching de grup

dezvoltare personala grup

1) COACHING-UL PENTRU TIMPUL LIBER

În ceea ce privește structura timpului liber s-au produs diferite schimbări. Din acest punct de vedere sunt căutate tot mai mult mijloace de divertisment fie prin excursii tematice, parcuri care oferă diferite distracții, practicarea unui sport ca amator etc. Aceste distracții pot avea loc indiividual, într-un grup de prieteni, în cadrul organizației de la serviciu, în cadrul unui grup nou, organizat în funcție de preferințe etc.

2) COACHING-UL PENTRU CUPLU

A face coaching cu un cuplu atât la nivel personal, cât și profesional, înseamnă a ajuta persoanele respective să-și regăsească sensul relației, să afle un nou răspuns la întrebarea ”De ce suntem împreună?”, care estemisiunea lor comună, să-și găsească noi orientări pentru viitor, dar și căile pe care pot merge împreună. Coaching-ul pentru cuplu nu înseamnă a face terapie. Durata coaching-ului cu un cuplu durează minimum un an, întâlnirile durează o oră – o oră și jumătate, iar frecvența lor este odată la una – două săptămâni.

3) COACHING-UL PENTRU ADOLESCENȚI ȘI TINERI

Adolescența se caracterizează în nucleul ei central, prin schimbări în multe direcții, ca de exemplu: a corpului, a echilibrului afectiv, a punctelor de referință sociale și relaționale, etc. De aceea, adolescența constituie momentul de erupere a acelor elemente care, începând de acum, rămân constante în existența individului. În această condiție internă apare și nevoia adolescentului de a se pune în sintonie cu un ambient care și el este într-o continuă schimbare. Toate acetea se reflectă asupra sentimentelor de continuitate și de coerență a propriei persoane.

Prin coaching, tinerii căștigă atât capabilitatea de a-și dezvolta o identitate proprie, de a-și conduce propria viață privată, a-și contura și a-și construi o carieră. În aceste condiții ei se vor axa pe acțiune, pe stoparea autosabotajului, își vor fixa un scop bine conturat, se vor recicla în raport cu schimbările din ce în ce mai rapide și mai profunde, își vor gestiona frica, emoțiile, angoasa, contradicțiile interioare.

Coaching-ul se desfășoară în grup, dar si in varianta individuală.

4) COACHING-UL ÎN ECHIPELE SPORTIVE

se efectuează în vederea optimizării rezultatelor și a depitării strategiilor de învingător.

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top