People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Workshop Constelatii familiale

dezvoltare personala

Constelatiile Familiale reprezinta o metoda eficienta de vindecare a ranilor sau dificultatilor preluate de noi, in calitate de adulti, de la parinti, bunici sau alti membrii ai familiei care au avut o influenta puternica asupra noastra in copilarie.

Aceste probleme le preluam automat, inconstient si nu ne dam seama, de cele mai multe ori ce se intampla cu noi. Astfel, constelatiile lumineaza acest aspect si deblocheaza pattern-urile sau modelele de comportament, aducand multumire si implinire in viata noastra.

Ideea centrala a acestei tehnici terapeutice este tocmai cenzura rationalului: a te lasa purtat de trup si emotii, a fi surprins de ce se intampla cu tine si cu ceilalti fara a-ti pregati intr-un fel ideile, vorbele, miscarile sau reactiile.

Participantul care alege sa lucreze tema sa personala este intrebat care este dorinta inimii sale. Apoi, se cer cateva lamuriri despre familie – despre familia de origine sau despre familia actuala. Intrebarile vizeaza fapte, nu interpretari, morti neobisnuite, relatii anterioare sau extra-conjugale, avorturi, nasteri de copii morti, etc. Astfel ca, se cere doar relatarea evenimentelor fara a intra in spatiul privat. Se aleg dintre participantii la grup reprezentantii membrilor familiei si sunt pozitionati intuitiv de catre participantul care lucreaza. Apoi evenimentele se vor derula de la sine, doar prin senzatii corporale, trairi si emotii, si cu indrumarea facilitatorului(terapeutului).

Metoda constelatiilor familiale ne ajuta sa iesim din povestile pe care le cream despre vietile noastre. Cu ajutorul fortei grupului, al limbajului sufletului, al campului energetic care se formeaza si al miscarilor interioare putem pasi intr-o “viziune vindecata” asupra vietii, asupra sufletului nostru si asupra sufletului familiei din care facem parte, intelegand ca totul este asa cum trebuie sa fie si ca vindecarea provine dintr-un loc mai mare decat noi, la care putem avea acces neintrerupt. Atunci cand dragostea curge lin si se transmite treptat de la o generatie la alta, ne simtim bine, armonizati si impliniti atat in propria viata cat si in relatie cu ceilalti.

Constelatiile familiale dau o voce si un mod de exprimare sufletului nostru si sufletelor persoanelor dragi noua, aducand in fata noastra, intr-un aranjament spatial intuitiv de persoane, situatia cu care dorim sa lucram, asa cum o percepem noi initial(participanti).
Procesul, foarte plin de incarcatura emotionala arata ca, de cele mai multe ori alegem inconstient, din iubire oarba si din nevoia de a apartine, sa repetam durerile, greutatile si destinele dificile ale unor membrii ai familiei noastre. Atingem astfel un loc profund al sufletului noastru, din care putem vedea ca totul este o manifestare a iubirii si ca onorand, acceptand si incluzand devenim liberi.

Prin efectul de vindecare colectiva, trecem dincolo de individualitate si intram intr-un proces vindecator superior, care atinge mai multe generatii din trecut, prezent si viitor.

Numarul de participanti este limitat: minim 10 si maxim 20 de persoane.

Taxa de participare: 300 Ron/persoana(individual), 10% reducere pentru participantii din aceeasi familie (cuplu/familie – minim 2 membrii)

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top