People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Workshop Constelatii familiale – Ordinele Iubirii

Ordinile Iubirii

Cind intelegem legile sistemice care permit iubirii sa se desfasoare, putem ajuta familii aflate in suferinta sau persoane sa constelatii.jpggaseasca solutii. Este profund miscator sa observi clienti care abordeaza Ordinele Iubirii topindu-se spontan in iubire dulce si intima, chiar si dupa o viata intreaga de ura, furie si abuz.

Citat din ‘Simetria ascunsa a iubirii’.

In lucrul terapiei sistemice Bert a descoperit ca sistemul familial, la fel ca orice alt sistem, are ordinea sa naturala si ca atunci cind acea ordine este afectata, efectele sint simtite de generatiile ulterioare pe masura ce sistemul incearca sa se ajusteze pe sine. Se pare ca exista anumite legi naturale care actioneaza pentru a mentine aceasta ordine si permit fluxul liber al iubirii intre membrii familiei.

Potrivit terapiei sistemice a lui Bert Hellinger, solutia care conduce la viata intr-o familie apare cind fiecare din membrii ei isi ia locul sau de drept, isi asuma rolul in viata, are grija de sine si evita sa intervina in destinul altcuiva.

Majoritatea dificultatilor personale precum si a problemelor in relatii sint rezultatul confuziei din sistemele familiilor. Aceasta confuzie apare cind, fara sa fim constienti si fara sa dorim, manifestam in viata noastra destinul altei persoane din familia noastra, in ciuda faptului ca o asemenea persoana a trait cu mult timp in urma. Asta ne face sa repetam destinul membrilor din familie care au fost exclusi, uitati sau nerecunoscuti in locul lor de drept. si incercam sa traim acel destin pentru ei sau sa traim dificultati pentru a ne diminua vinovatia.

Principalele legi care actioneaza par a fi urmatoarele:

cu totii avem drepturi egale de a apartine unui sistem familial; exista o ierarhie in termeni de ordine a nasterii: cei care se nasc primii sint primii, parintii ofera, iar copiii primesc; barbatul ocupa prima pozitie in familie, dar el munceste in serviciul femeii.

Aceste legi pot fi incalcate in multe feluri:

cind copiii sint avortati sau nascuti morti si nu li se poarta doliu sau nu se vorbeste despre ei;
cind mor copii sau tineri adulti si nu li se poarta doliu;
cind copiii sint oferiti spre adoptie si nu se mai vorbeste despre ei;
cind parintii adoptivi nu accepta parintii naturali ai copiilor lor;
cind partenerii anteriori sau relatii importante nu sint acceptate si onorate de membrii cuplului;
cind relatii extra-conjugale sint tinute secrete;
cind experientele de razboi nu sint amintite, iar mortii nu sint onorati;
cind exista secrete de familie;
multe, multe altele…

Cind apare oricare din cele enumerate mai sus, efectele sint resimtite de generatiile urmatoare, uneori chiar si peste doua sau trei generatii. Aceste efecte pot sa se manifeste prin: sinucidere, depresie, lipsa copiilor, boala mentala sau fizica sau dependente, adesea fara nici o legatura constienta cu ceea ce s-a intimplat cu generatii in urma.

Va astept sa restabilim impreuna ordinea iubirii, sa echilibram dreptul de a apartine si dreptul de a da si a primi al fiecaruia in famila sa.

Astept sa ma contactati la telefon: 0724.813.112

Psihoterapeut Facilitator

Carmen Simona Sbarna

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top