People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Workshop Constelatii familiale – Conectarea la Nevoi si Simturi

Intr-o familie armonioasa dragostea ar trebui sa curga lin, fluid de la o generatie la alta fara a intampina blocaje sau obstacolefoto-constelatii.jpg pe parcurs. Daca lucrurile nu stau asa, inseamna ca cineva sau ceva din generatiile anterioare sau prezente au blocat-o cu intentie sau fara, iar relatiile dintre membrii familiei devin disfunctionale.

Dragostea urmeaza ordinea ascunsa a marelui suflet iar simetria ascunsa a dragostei ne influenteaza viata tot asa cum mediul inconjurator influenteaza copacii si natura. Ordinea, in sitemul nostru familial poate fi restabilita permitandu-i dragostei sa curga lin si restabilind echilibrul vietii.

Este greu de crezut dar chiar si comportamentul membrilor familiei care nu sunt prezenti se va schimba in timp si se vor vedea rezultate. Iar acest lucru va fi posibil prin reglarea celor 3 nevoi fundamnetale pe care le experimentam fiecare in familiile noastre:

– nevoia de a apartine – prentru restabilirea legaturilor intre membri

– nevoia de a mentine o balanta intre a da si a primi – pentru restabilirea echilibrului

– nevoia sigurantei conventiilor sociale si predictibilitatii – pentru restabilirea ordinii

Cum se desfasoara?

Fiecare participant care isi lucreaza propria constelatie este invitat sa-si exprime care este dorinta sufletului, unde anume simte, ca are o nevoie puternica de adevar si vindecare. Este invitat sa-si expuna putin relatia in care are isi doreste anumite lucruri: schimbari, imbunatatiri, sau unde are o problema arzatoare. Apoi va alege dintre participanti cate un reprezentant pentru acei membri ai familiiei care ii afecteaza in mod sistematic (pozitiv sau negativ).

Se urmareste crearea unei atmosfere de grup cu o cooperare atenta a tuturor. Va alege apoi reprezentantii in ordinea naturala a nasterii lor: mai intai parintii, apoi fratii, sotia/sotul, amanta/amantul (daca este cazul) si in cele din urma copiii. Va evita pe cat posibil informatiile si caracteristicile despre ceea ce fac si gandesc personajele intrucat caracteristicile membrilor ar putea interfera cu abilitatile reprezentantilor de a simti efectul dinamic al familiei. Cuvintele se vor adresa mai mult sufletului decat mintii.

Cui se adreseaza?

Fie ca este vorba despre probleme legate de relatia cu ceilalti sau cu tine insuti, de relatiile de cuplu, probleme organizationale, diferite teme care se repeta in viata noastra, afectiuni sau boli sau alte lucruri care ne framanta, aceste probleme sunt potentate de “incurcaturile” din sistemul nostru familial, care opresc raul iubirii din curgerea sa libera, de-a lungul generatiilor.

Sesiunea de Constelatii va cuprinde 5 module a cate 16 ore fiecare modul dupa cum urmeaza:

MODUL I: Conectarea la nevoi si simturi

MODULUL II: Iertarea ca proces de vindecare

MODULUL III: Impacarea cu trecutul

MODULUL IV: Intregirea familiei

MODULUL V: Simetria ascunsa a dragostei

Fiecare modul dezleaga cate un mister si rezolva cate o problema din familia actuala sau din familia de origine. Insa pentru a ne simti complet liberi si intregi in vietile noastre avem nevoie sa parcurgem programul intreg al celor 5 module consecutiv.

Carmen Simona Sbarna, psihoterapeut facilitator

Tariful este: 300 lei/ persoana.

Taxa de inscriere este de 200 lei si va fi platita cash in momentul inscrierii sau prin transfer bancar.

Va astept cu drag pentru inscrieri sau relații suplimentare la telefon: 0724.813.112

sau email: office@peopledevelop.ro

Numarul minim de participanti este de 10 persoane si maxim 15 persoane.

Locurile vor fi ocupate in ordinea inscrierii.

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top