People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Sesiuni intensive de Constelatii Familiale

PEOPLE DEVELOP CENTER va invita sa participati la 2 workshop-uri intensive de constelatii familiale

Conectarea la emotii, trairi si simturi cu ajutorul familiei
Regasirea de sine si activarea resurselor personale

Corodonator si faciliatatorul acestor sesiuni este Carmen Simona Sbarna Psihoterapeut specialist de familie si cuplu
In principiu, problematicile cu care ne confruntam, de la cele mai comune (probleme cu banii, cu gasirea job-ului, locului in viata, a unei relatii, a unei locuinte etc.) la cele existentiale (boli de tot felul, dependente, probleme de relationare in familie, in relatia de cuplu, gasirea propriului sens al vietii, etc.) isi au de cele mai multe ori sursa in scenarii din familia noastra care se repeta.

Metoda Constelatiilor Familiale (Reprezentari Sistemice de Familie) a fost dezvoltata in ultimii 20 de ani de catre psihoterapeutul german Bert Hellinger, impreuna cu alti mari psihologi si psihoterapeuti contemporani (Franz Rupert – Splits of Soul si alte lucrari pe trauma, Barbara Morgan – psihoterapeut gestalt si altii din diverse tari: Spania, Italia, Anglia etc. care in prezent formeaza facilitatori si in Romania)
Bert Hellinger a constatat ca noi, ca urmasi ai familiei noastre, urmam niste reguli nescrise dar care mentin familia noastra vie in viata noastra, pe care le-a numit ordini ale iubirii:
1. Niciun membru al familiei nu e exclus. Sistemul familial echilibreaza situatia membrilor exclusi prin repetarea situatiei de excludere in cazul urmasilor, pana cand familia recunoaste membru de familie pierdut (fie in razboi, fie dezmostenit, fie alungat de acasa din cauza unei fapte rusinoase etc.)
2. Primul venit are intaietate inaintea urmatorului venit. Altfel spus, bunicii sunt inaintea parintilor nostril si parintii nostri sunt inaintea noastra. Dezechilibrele in familie apar cand, de exemplu, nepotul se considera copilul bunicului, deci pe acelasi loc ca si prioritate de a primi (afectiune, atentie, bani etc.) ca si parintele sau. In astfel de situatii, nepotul, ajuns la varsta maturitatii are fie probleme in a-si gasi locul in generatia lui, a-si gasi un job sau o relatie.
3. Sistemul familial si orice sistem de fapt tinde sa aibe un echilibru intre a da si a primi. Astfel, parintele da si copilul primeste. Copilul se echilibreaza catre parinte, dand mai departe catre copii sai. In relatiile de cuplu, partenerii sunt considerati egali si echilibrul dintre a da si a primi se reface cand ambii parteneri participa la acest circuit. Dezechilibrul apare cand, de exemplu situatia parinte-copil este inversata, sau in cazul partenerilor unul numai da si celalalt numai primeste.

Aceasta metoda aduce multa claritate si eliberare dintr-un trecut care se incapataneaza sa inunde prezentul, in special prin faptul ca suntem influentati atat de informatia scrisa de stramosii nostri prin vietile lor in ADN-ul nostru dar si prin cei cel putin douazeci de ani de viata traiti in mediul familial.

Tariful promotional este: 300 lei/ persoana/sesiune

Pentru membii din aceeasi familie vom face reducere 20%.

De asemenea, persoanele care vor participa la ambele sesiuni vor beneficia de aceeasi reducere 20%.

Taxa de inscriere nerambursabila este de 150 lei si va fi platita cash in momentul inscrierii sau prin transfer bancar in contul centrului pe care il veti primi la cerere.

Va asteptam cu drag pentru inscrieri la telefon: 0724.813.112 (Carmen Simona Sbarna)

Ori pe email: office@peopledevelop.ro

Va astept cu drag,

Carmen Simona Sbarna

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top