People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital.

Pe lângă faptul că îi asigură toate mijlocele de trai necesare supravieţuirii, îl înconjoară cu multă atenţie şi dragoste pentru a se dezvolta armonios. Familia transmite urmaşilor săi, de cele mai multe ori inconsţient: legile si regulile nescrise preluate de strămoşi, cutume, pattern-uri şi trăiri în funcţie de care aceştia se vor ghida în viaţă.

Ne dezvoltăm şi ne comportăm într-un anumit mod fără să ştim dacă aşa ne-am dorit sau este un comportament preluat, învăţat şi interiorizat. Putem trăi o viaţă întreagă fără să ne dăm seama dacă trăim viaţa noastră sau viaţa altora.

Atunci, cum rezolvam dilema? Un prim pas este sa-ti dai voie sa simti si sa te conectezi la sine. Sa intelegi cat de confortabil te simti in propria ta viata si unde ai vrea sa fii sau cine ai vrea sa fii.

Apoi urmeaza un drum lung de parcurs pe cararea dezvoltarii personalae: cu pierderi si castiguri, cu acceptari si regrete, cu suisuri si coborasuri, asa cum este si viata. Pentru ca la finalul drumului sa gasiti poteca catre propria carare: luminoasa, mare, deschisa, asa cum ati visat-o.

Carmen Simona Sbarna

Psihoterapeut

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor....

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top