People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala

Clinica noastra ofera sedinte de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala. La momentul actual, acest tip de terapie se numara printre cele mai eficiente, eficienta datorata discutiilor constructive coroborate cu foarte multe exercitii practice.

Aceasta abordare terapeutica are la baza triada ganduri-emotii-comportamente, triada care sustine faptul ca gandurile noastre influenteaza emotiile noastre, ambele amprentand comportamentul nostru, respective reactiile fiziologice ale organismului nostru. Astfel o gandire dominata de distorsiuni cognitive (precum utilizarea lui trebuie, nu voi fi niciodata, niciodata nu voi reusi, concluzii nefondate, fara analiza detaliata a situatiei, raportarea la succesul altora fara a lua in seama contextele particulare de viata) nu vor face decat sa genereze emotii si dispozitii negative care vor marca imaginea, stima si increderea in fortele proprii, comportamentele (ca doar mai bine renuntam/nu incepem decat sa esuam, nu?) si reactiile noastre fiziologice (precum dureri de cap, simptomatologie fiziologica anxioasa, depresiva).

Acest tip de terapie pune accent pe dezvatarea cognitiilor, emotiilor si comportamentelor negative si invatarea unora noi, benefice subiectului. Daca alegi sa programezi o sedinta, alaturi de terapeut/a vei reusi sa treci peste anxietate (generalizata, atac de panica), diverse fobii (precum claustrofobie, agorafobie, arahnofobie, acrofobie, aviafobie, aquafobie), fobii sociale (teama de a vorbi in public, teama de a fi observat in timpul muncii, in timp ce mananci sau in alte situatii sociale), pattern-uri cognitive si emotionale negative.

Depasirea barierelor si a limitelor (de cele mai multe ori doar de catre noi impuse), te va ajuta sa-ti recastigi increderea in fortele proprii, sa-ti consolidezi stima de sine si sa-ti continui viata intr-o maniera cat mai relaxata, constructiva si de succes.

Alege sa fi cea mai buna versiune a ta!

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top