People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

Cum sa ne eliberam de trecut

Metoda Constelatiilor familiale deja e cunoscuta si apreciata de majoritatea psihoterapeutilor, psihologilor si traineri-lor. Pentru a prinde radacini in vietile voastre am personalizat aceasta interventie fenomenologica creind o punte directa intre trecut, prezent si viitor. Este un works hop pentru iertare, impacare si descatusare.

In timpul explorarii vietii de familie, oamenii descopera ca traiesc sau au trait de multe ori povestile de viata, de dragoste sau financiare ale celor care au existat inaintea lor.
Acele “blesteme de familie” care au facut ca un bunic sau o bunica sau un alt stramos al nostru sa aiba o neimplinire in viata sau o poveste de dragoste dureroasa sau experienta unui esec financiar, fac ca aceste povesti sa fie retraite de noi.

De cele mai multe ori, ducem in carca poveri care nu ne apartin sau avem tendinta de a reedita un sceariu de viata al mamei sau al bunicului chiar daca ne-am dorit sa facem exact opusul. Daca bunicii sau strabunicii nostri au lasat socoteli neincheiate sau secrete bizare, morti suspecte sau legaturi extarconjugale, ele vor iesi la suprafata si vor sa li se faca dreptate in viata noastra atunci cand ne asteptam mai putin.

Astfel de evenimente sunt extrem de dureroase, surprinzatoare si blocheza dragostea sau energia din viata noastra din prezent. Este important sa aducem trecutul la lumina si sa desecretizam tabuurile pentru a ierta, onora si binecuvanta stramosii, parintii, fratii si uneori chiar copii pierduti. Este esential sa fim impacati cu ei si cu soarta noastra pentru a ne elibera de trecut. Prin joc de rol, vom reconfigura familia in care suntem ancorati pentru a ne dezlega, pentru a da si a primi iubire, pentru a restabili echilibrul emotinal si a face dreptate.

Apoi vom integra aceste procese printr-un efect terapeutic de grup ce consta in: istorisire, impartasire si descatusare. Eliberarea vine brusc si se instaleaza treptat, odata cu recunoasterea celorlalti. Accepatrea si impacarea devin primordiale si definitorii.

Efectele acestui workshop se pot simti imediat, dar si in timp daca la acel moment nu suntem pregatiti sa eliberam durerile. In locul lor va trebui sa punem ceva nou si vindecator care sa umple golul ramas. Cand vom fi pregatiti, vom simti asta in tot corpul nostru, iar universul va conspira pentru infaptuire.

Prin urmare va astept sa privim impreuna spre trecut pentru a ne simti mai bine in prezent si pentru a deveni increzatori in viitor.

Ora de incheiere o vom stabili in functie de dinamica grupului.

Tarif workshop: 200RON/persoana, pentru a va rezerva un loc sigur va trebui sa achitati un avans de 50RON la centru sau prin transfer bancar.

Numar de participanti: 15-20 persoane.

Mentionez ca programul workshop-ului se poate ajusta in functie de numarul de participanti.

Date de contact: Telefon: 0724.813.112, mail: office@peopledevelop.ro

Carmen Simona Sbarna

Psihoterapeut

 

Related posts

Parintele perfect

Astazi, mai mult ca niciodata, parintii simt presiunea societatii sa performeze in aceasta calitate...

Demersul psihanalitic

  Totul incepe cu decizia…este o decizie aparent simpla, care insa ascunde o elaborare...

Rolul familiei

Rolul familiei în dezvoltarea copilului/adolescentului este vital. Pe lângă faptul că îi asigură toate...

Workshop Parenting

Workshop parenting Dificultatile parintilor in lumea copiilor. Va invit, cu drag, sa exploram impreuna...

Comments are currently closed.

Top