People Develop Center - Terapie Aba, psihoterapie si logopedie copii, adolescenti si adulti

consiliere psihologica - cabinet psihologic

Consilierea Psihologica este o interventie psihologica al carei scop consta in autocunoastere si dezvoltare personala, optimizarea sau activarea resurselor psihoemotionale ale clientului si construirea unor strategii de solutionare a diferitelor situatii problematice cu care acesta se confrunta.

Consilierea Psihologica necesita o perioada mai scurta de timp decat psihoterapia si poate avea trei tipuri de beneficiari: indivizi, cupluri si familii, grupuri.

Consilierea este centrata pe ceea ce apartine prezentului: acum si aici, rezolvand o anumita problema, fara a restructura personalitatea. In schimb, psihoterapia pune accentul pe interventie, tratament, si reconstructie a personalitati. Consilierul sprijine clientul în depășirea impasurilor inerente dezvoltării personale si il ajuta sa depaseasca anumite dificultăţi de ordin situaţional ale vietii.

Consilierea psihologica a adultului il implica pe acesta intr-un proces activ de asumare si responsabilizare de la de la primul telefon pentru programare pana la finalizarea consilierii.

Consilierea psihologica ajuta la: solutionarea unei probleme, traversarea/controlul unei situatii de criza, luarea unei decizii,susţinere psihoafectiva, autocunoasterea si dezvoltarea optima a resurselor persoanei consiliate.

In cazul acompanierii psihologice a copiilor trebuie luat in considerare ca tratamentul fiecarui copil este unic şi diferit, motiv pentru care procesul psihoterapeutic este indicat să fie foarte flexibil si sa urmareasca: adaptarea copiilor la situatii noi (mutarea intr-o noua localitate sau tara, divortul parintilor, moartea unuia dintre parinti), constientizarea propriilor emotii pe care să le exprime adecvat, rezolvarea problemelor de relationare cu parintii, profesorii, colegii, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, oferirea de mijloace de imbunatatire a memoriei, atentiei, problemelor de concentrare, pregatire psihologica pentru examenele pe care urmeaza sa le sustina.

Te asteptam cu drag la sedintele noastre,

Carmen Simona Sbarna
Psiholog Specialist, Psihoterapeut si Coach
Contact: office@peopledevelop.ro; 0724.813.112.
Top