All for Joomla All for Webmasters

People Develop Center - Centru de Psihoterapie si Logopedie

Ateliere creative pentru copii

ateliere creative copii

 
Dezvoltarea personala prin arte vizuale, este primul pas al unui program secvential de dezvoltare si pregatire pentru arte-combinate.jpgviata si pentru viitor, destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 – 10 ani. Programa este centrata pe copil, pornind de la nevoile de dezvoltare specifice varstei si presupune 10 sesiuni a cate 2 ore fiecare. Intalnirile vor fi saptamanale.

Obiectiv:

Stimularea/dezvoltarea creativitatii prin arte vizuale in cadrul atelierelor de creatie PE ARIPILE CREATIVITATII (vizualizare creativa, pictura, modelaj, colaj, marionete confectionate de catre copii, creare de povesti in tavita cu nisip).

Traseu initiatic prin arte vizuale:

stimularea abilitatii de de a produce idei independente (originalitate);
formarea abilitatatii de a crea si folosi anumite strategii mentale (flexibilitate);
dezvoltarea abilitatii de realizare concreta a unor idei originale (elaborare).
Acest proces de dezvoltare personala se bazeaza pe experimentarea directa a fiecarei tehnici de lucru in cadrul atelierelor de creatie.

Descriere ateliere:

in cadrul atelierelor de creatie, folosim tehnici art-vizuale (pictura, modelaj in lut, colaj, creare de povesti in ladita cu nisip, confectionare marionete si alte obiecte decorative etc.);
fiecare intalnire are o tematica ce subordoneaza obiective si activitati specifice, in raport cu nevoile tuturor participantilor.

Feedback catre parinti:

Lunar, in cadrul unor intalniri individuale, acordam parintilor feedback in legatura cu eventualele probleme identificate si evolutia copiilor in urma sesiunilor de lucru.

Numar de participanți in cadrul unui grup: 8 –10 copii.
Cand vom avea un numar de minim 8 copii inscrisi, vom fixa orarul desfasurarii atelierelor.
Costul unei sesiuni de 2 ore: 60 ron, toate materialele necesare fiind incluse in cost.
Veti vedea in fotografii Ipostaze de lucru in cadrul Atelierelor de Creatie
Top